Vloženo dne: 11.10.2022

Součástí Valné hromady sportovního klubu Slavia Praha byl také tradiční ceremoniál udělování vyznamenání "Za zásluhy o rozvoj SK Slavia Praha". Jedním z oceněných byl také Ondřej Zlámal, PR manažer a člen vedení našeho sportovního oddílu SK Slavia Praha - klubu futsalu.

Ondra je nesmírně obětavý a čestný člověk, oddaný slávista, který měl to štěstí, že si mohl splnit svůj pracovní sen a pracovat pro fotbalovou Slavii. V období od roku 2003 do roku 2011. Mimo jiné organizačně zajišťoval například legendární utkání kvalifikace Ligy mistrů s Ajaxem Amsterodam a samotná utkání Ligy mistrů v sezoně 2007/2008.

Hlavní motivací pro náš návrh na Ondrovo ocenění byl však jeho postoj a kroky učiněné v roce 2011 po jmenování sparťana Františka Straky trenérem Slavie. Přestože Ondřej Slavii miluje celým srdcem a pracovat pro ni bylo jeho celoživotním profesním snem, po jmenování Straky trenérem podal okamžitou výpověď, neboť se s tímto krokem nemohl ztotožnit. To považujeme za známku hrdinství, které v sobě kolega Zlámal našel.

Od roku 2015 doposud, pak Ondřej nezištně pracuje pro náš klub, tedy nadále pro Slavii. A my mu z celého srdce děkujeme.

Ondřej hrál kdysi za Slavii házenou. Napřed na asfaltovém hřišti vedle starého Edenu, pak ve sportovní hale. Začínal například s pozdějším dlouholetým, již zesnulým panem Korgerem, a také s panem Petrem Pínou, pozdějším dlouholetým ředitelem SK Slavia, který zemřel v nedávné době, a v den konání Valné hromady měl pohřeb. Čest jejich památce.

Ondřej Zlámal: "Dostal jsem ocenění, ale myslím si, že by ho spíš měli dostávat trenéři aa další lidé, kteří ve všech sportech ve Slavii vedou děti a mladé lidi ke sportování. Protože to jsou opravdové zásluhy o klub. Chodil jsem do sportovní třídy na ZŠ Vladivostocká, kde jsem měl za třídní paní učitelku Kinclovou. Trénovali jsme na starém antukovém pozemkářském hřišti, na škváře, na atletickém stadionu. Tam jsem poznal řadu věrných slávistů. Všem těm, kteří mne tehdy v dost složitém životním období pomohli nastavit vztah ke sportu, k vlastním povinnostem, k odpovědnosti, jsem hodně vděčný. Věřím, že takových lidí je teď ve Slavii spousta a mnoho z nich ve svém volném čase dělá pro klub mnoho věcí. Alespoň ve futsalové Slavii to vidím."

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700