Autor: Foto a video: Pavel Jiřík ml., Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 18.12.2020

Za opravdu mimořádný počin lze považovat dnešní slavnostní ceremoniál, byť velmi limitovaný protiepidemickými opatřeními, v rámci kterého byly oceněny legendy našeho futsalového klubu, Petr Oliva a Tomáš Matějka. A svým způsobem byla oceněna i celá futsalová Slavia.

Dresy těchto dvou mimořádných osobností našeho klubu byly totiž umístěny jako součást expozice slávistického muzea SLAVIA MUSEUM v útrobách fotbalového stadionu, mezi mnoha významnými artefakty nejen slávistického fotbalu. Oba hráči si to jistě zaslouží. Na začátku uplynulého desetiletí právě tito hráči projevili mimořádnou oddanost a loajalitu vůči futsalové Slavii a především díky nim může Slavia dodnes hrát na vrcholové úrovni. V naší domácí sportovní hale bohužel není mnoho možností jak vzdát hold legendám, a proto velmi děkujeme místopředsedovi představentva fotbalové Slavie Tomáši Syrovátkovi a jeho týmu, že nám bylo umožněno stát se součástí úžasného projektu, kterým Slavia Museum rozhodně je.

Slavia Museum je soukromé muzeum fotbalového klubu SK Slavia Praha. Bylo slavnostně otevřeno 1. listopadu 2018 v hlavní tribuně stadionu v pražském Edenu. Má bezbarierový vstup přímo z ulice U Slavie. Muzeum v současné době využívá plochu 1.200 m² ve dvou podlažích, ale do budoucna by se měla tato plocha rozšířit. Je zde více než 1.000 exponátů od těch nejstarších z roku 1892 až po ty nejnovější. Jsou zde vystaveny historické trofeje, dresy, fotografie a jiné artefakty dokumentující historii klubu. Součástí expozice je řada audiovizuálních prezentací na obrazovkách. V přízemí muzea je přednášková místnost s velkoplošnou obrazovkou. Jedná se o jediné fotbalové muzeum v České republice. A futsalová Slavia je nyní jeho součástí.

Možná vám nyní chybí trochu více podrobností o obou oceněných hráčích, ale nebojte se, dočkáte se. Součástí úvodního sestřihu jsou pouze fragmenty rozhovorů s Petrem i Tomášem. Ty ještě před restartem soutěže přineseme v plném znění, včetně podrobných vizitek obou hráčů, kteří jsou nyní nesmazatelnou součástí sešívané historie. Oba dostanou svůj zasloužený prostor. A můžete se těšit na některá další velká překvapení!
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700