Autor: Ondřej Zlámal, foto: futsalslovakia.sk   Vloženo dne: 14.12.2020

Filipu Vaktorovi se dostalo na jeho věk velké pocty. V zápase slovenské reprezentace měl slávistický futsalista na své paži kapitánskou pásku. Stalo se to při jednom ze dvou přípravných utkáních, které odehráli svěřenci trenéra Mariána Berkyho ve Francii. Spolu s ním do zápasů nastoupil také jeho spoluhráč z Edenu Marek Karpiak. Na srazu nechyběl také bývalý hráč Slavie Martin Směřička.

„Na Slovensku jsme kvůli opatřením nemohli trénovat, tak jsme jeli na soustředění do Francie, v jehož rámci jsme sehráli dvě kvalitní utkání. Hrálo se v dobrém tempu, protože ve Francii stále běží liga na rozdíl od nás,“ přibližuje Vaktor situaci.

„Zápas s Francií vyšel přesně na moje narozeniny, takže mi kluci připravili dort v podobě hlavy a kapitánské pásky. Příspěvek do kasy v kabině byl hodně drahý, ale zaplatím ho rád,“ usmívá se.

„Bohužel jsme oba zápasy prohráli, ukázalo se, že jsme bez trénikového i zápasového tempa. Chybělo nám několik klíčových hráčů, a to se na výkonech také projevilo. Ale sraz splnil svůj účel a těšíme se na začátek kvalifikace v Ázerbájdžánu," uzavírá slávistický talent.

Sporting Paris - Slovensko 4:3 (4:2)
Branky SR:
5. Ševčík (pen.), 8. Belaník, 33. Rick (pen.)
Sestava SR: Herko (21. Karpiak) - M. Zdráhal, Rick, Směřička, Hudek, Vaktor, Ostrák, Kyjovský, Belaník, Hudaček, Čeřovský, Ševčík

Francie - Slovensko 5:0 (4:0)
Sestava SR:
Oberman (21. Herko) - M. Zdráhal, Rick, Směřička, Hudek, Vaktor (C), Ostrák, Kyjovský, Belaník, Hudaček, Čeřovský
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700