Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 25.11.2018

V úterý od 20 hodin se Slavia představí před kamerami ČT Sport na palubovce Helasu Brno. Zápas se odehraje jako předehrávka 12. kola VARTA futsal ligy. Slávisté s Helasem v této sezoně odehráli první zápas, ve kterém zvítězili 7:3, pět branek vstřelil Marko Pršič a dvě jeho kolega ze srbské reprezentace Uroš Krasnič.

Druhý jmenovaný ví, jak důležitý zápas se v úterý bude hrát. „Je to další utkání, do kterého jdeme jako papíroví favorité, ale že si zasloužíme tři body, musíme znovu ukázat na hřišti. Věřím, že to znovu zvládneme a připíšeme si další vítězství v řadě. Bude záležet na nás a našem výkonu, který musí být znovu plně koncentrovaný a zodpovědný,“ říká Uroš Krasnič. „Bylo by povzbuzující uhrát páté vítězství v řadě.“

Marko Pršič vidí úterní zápas podobnou optikou. "Je jedno, kdo nastřílí branky, hlavní je naše vítězství. Musíme jít do zápasu s tím, že nic jiného pro nás nepřipadá v úvahu, hrát koncentrovaně a týmově. Věřím, že to dokážeme."

Helas v posledním kole zvítězil stejným výsledkem jako Slavia v Uherském Hradišti – vyhrál 4:2 v Mělníce. V tabulce je tým trenéra Tomáše Galii na šestém místě s deseti body za tři výhry a jednu remízu. Kromě Mělníka porazil ještě Českou Lípu a Ostravu.

Trenér Helasu Tomáš Galia před úterním duelem ví, že cesta k bodům v zápase proti červenobílým nebude snadná: „Slavia od našeho prvního vzájemného utkání ušla velký kus cesty. Pokud budeme chtít být úspěšní, musí se vše sejít ve správný čas. K tomu, aby se tak stalo, bude nutné do utkání zapojit všechny atributy, na kterých dlouhodobě pracujeme a mít potřebné štěstí. Věřím, že televizní kamery kluky dostatečně namotivují k co nejlepšímu výkonu, který nás přivede k bodům."

V dresu Helasu se proti Slavii představí i jeho největší hvězda David Cupák, jenž v prvním utkání z důvodu disciplinárního trestu chyběl.

Výkop utkání je ve 20 hodin, pokud Slavii nepodpoříte přímo v hale, sledujte televizní přenos.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700