Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 10.10.2018

V pátek od 18:10 se před kamerami ČT Sport odehraje první derby této sezóny. Slávisté zavítají na Spartu, do haly na Podvinném Mlýně. Všechny naše fanoušky srdečně zveme, přijďte nás podpořit! Derby je v pořadí šestnácté, slávisté na hřišti svého rivala dokázali zvítězit zatím jenom jednou – v sezoně 2015/16 5:4. Ještě jednou brali tři body, ale to bylo za kontumovaný výsledek v loňské sezoně. Poslední derby se odehrála v závěru minulé sezony ve čtvrtfinále play-off.

Slavia i Sparta mají zatím úplně shodnou bilanci, oba mají dvě výhry a jednu prohru. Oba týmy navíc podlehly stejnému soupeři – Svarogu Teplice. S šesti body jsou na čtvrtém a pátém místě, Sparta má lepší skóre.

„Chtěli jsme mít ze tří zápasů tři výhry a jít s nimi do derby. Nepovedlo se to, ale život jde dál, je to sport. Čekají nás kromě derby i další těžké zápasy. Budeme hrát proti týmu, který tvoří top hráči se špičkovou kvalitou, ale máme dost času se na to připravit. Derby je derby, nikdo neví, co se v něm může stát. Musíme se připravit psychicky i takticky velice dobře a udělat všechno pro to, abychom v něm uspěli,“ říká před svým prvním derby na lavičce trenér Ivan Božovič.

Derby pražských S je nejprestižnější zapas na území našeho státu. Není většího zápasu. Je to vždy svátek. Musíme se na tento zápas co nejlépe připravit a bojovat za červenobílé barvy. Chceme odčinit domácí prohru s Teplicemi a potěšit tak naše fanoušky. Věřím, že jich na zápas přijde co nejvíce. Když budeme hrát naši hru, přinese to ovoce," hecuje fanoušky kapitán Jan Homola.

Sparta během léta mohutně posílila, stačí jmenovat jen dvě jména – reprezentanty Tomáše Drahovského a Michala Seidlera.

Na význam zápasu upozorňuje ve svém komentáři i Beni Simitči, trenér Sparty: „Derby je ten nejdůležitější zápas jak pro nás, tak pro Slavii. Hned po poháru s Plzní jsme to začali řešit a připravovat se na páteční zápas. Hrajeme doma, což nám velí vyhrát, a to i v případě, že by soupeřem nebyla zrovna Slavia.“

Všechny naše fanoušky zveme a předem děkujeme za jejich podporu. Společně jsme silnější!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700