Vloženo dne: 3.1.2018

Derby a euforie z výhry je za námi. Mužstvo se již pilně připravuje na páteční utkání, které sehrajeme v nové mělnické hale proti domácímu Olympiku. Ten je ligovým nováčkem, do nejvyšší soutěže ale nakukuje již potřetí ve své dlouhé a bohaté historii. S Olympikem Mělník jsme se historicky potkávali v různých soutěžích, výčet vzájemných zápasů je velmi dlouhý, a začal by v roce 1998.

První klíčové historické okamžiky se datují do sezóny 2003/2004, ve které jsme s Olympikem nakonec vítězně bojovali o postup z Divize A do 2. ligy. Ve druhé nejvyšší soutěži se po několika letech v sezóně 2006/2007 situace opakovala, a opět jsme to byli my kdo vyšel z klání vítězně, a stali jsme se nováčkem nejvyšší soutěže (v ní působíme od sezóny 2007/2008 s tím, že jsme pouze v jediném ročníku chyběli v play-off). V postupové sezóně nám ovšem mělnický tým oplatil nepostupové příkoří výhrou v semifinále Poháru FAČR (tehdy ČMFS) a zahrál si finále Poháru proti pozdějšímu vítězi Nejzbach Vysoké Mýto.

V historii vzájemných ligových utkání jsme prozatím slavili ve všech pěti duelech výhru a na to budeme chtít navázat i v pátek. Ovšem nutno říct, že nás pravděpodobně čeká nejtěžší práce. Nová hala v Mělníku poskytla soupeři konečně po letech důstojný domácí stánek, který se vyznačuje specifickým prostředím i povrchem hrací plochy. Domácí zároveň praktikují důrazný a běhavý futsal, takže to žádný z týmů neměl proti Olympiku v jeho domácím prostředí jednoduché. Přesto věříme, že při plné koncentraci týmu utkání zvládneme. Podporu v hledišti vítáme a děkujeme za ní.

Nenad Veljkovič (trenér Slavia): Mělník bojuje o záchranu, nečeká nás nic lehkého. Musíme potvrdit výhru z derby, k tomu bude potřebná stejná koncentrace a disciplína, se kterou jsme přistoupili k tomuto utkání. Takový přístup musí být naprostou samozřejmostí pro každý zápas.

Pavel Šuba (trenér Olympik Mělník): Po obrovském zklamání po prohře s Nejzbachem nás čeká další třešnička v podobě pražské Slavie. A bude to úplně jiný zápas než-li s Nejzbachem. Slavia má tým plný zkušených hráčů, kteří své kvality dokázali minulou sezónu. Opět se ale pokusíme o překvapení a snad to tentokrát vyjde.

Olympik Mělník - SK Slavia Praha
Pátek 5.1.2018, 20:00 hodin
Sportovní hala Mělník
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700