Autor: Fotbal.cz   Vloženo dne: 23.1.2015

Disciplinární komise na svém pravidelném čtvrtečním zasedání projednala kauzu vyvěšeného transparentu "Islám v ČR nechceme", a vynesla svůj verdikt, kterým trestá i náš klub. Po projednání celé záležitosti v rámci vedení našeho klubu jsme dospěli k názoru, že za obvyklých okolností bychom s tímto trestem nemohli souhlasit, neboť jsme neměli žádnou šanci ovlivnit vyvěšení tohoto transparentu, a věc považujeme zcela za problém pořadatelské služby domácího klubu.

Vzhledem k citlivosti celé události a symbolické výši trestu, jsme se rozhodli neodvolávat se k ORK jako potvrzení našeho prohlášení, že politika a náboženství do sportu nepatří a potvrzení toho, že fandíme pouze zdravé sportovní rivalitě mezi kluby.

Fotbal.cz:

• DK SF FAČR trestá za porušení článku 2, odst. 7 Stanov futsalu kluby FC Benago Zruč na Sázavou a SK Slavia Praha peněžitou pokutou ve výši Kč 1 000.- za nepřístupné vyjádření uvedené na transparentu fanoušků hostí během utkání 15. kola CHFL FC Benago Zruč na Sázavou - SK Slavia Praha ve sportovní hale ve Zruči nad Sázavou.

Odůvodnění: Klub FC Benago Zruč na Sázavou se trestá za nedostatečný výkon pořadatelské služby, která při vyvěšení nepřípustného transparentu nezasáhla. Klub SK Slavia Praha se trestá za vyvěšení nepřípustného transparentu svými fanoušky. V této souvislosti předává SubKD a SubKR podnět k prošetření postupu rozhodčích a delegáta svazu v tomto utkání. Dále ukládá SubKD a SubKR přijetí takových opatření a pokynů, aby se podobné incidenty neopakovaly v dalších utkáních. DK SF FAČR bere tento případ jako zcela prvotní a mimořádný, v dalších podobných incidentech bude postupovat daleko striktněji.

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700