Autor: chancefutsalliga.cz   Vloženo dne: 19.11.2014

Futsalové derby pražských „S“ vychází ve svém třetím vydání. Slavia Praha hostí ve čtvrtek od 18.10 hodin pražskou Spartu ve své hale v Edenu. Sešívaní ještě ve futsalovém derby nevyhráli a své prokletí by chtěli prolomit právě teď. Patrony utkání se stali sešívaný srdcař David Kalivoda a opora současného fotbalového kádru Karel Hrubeš. Zápas bude jako tradičně doprovázet parádní bouřlivá kulisa a chybět nebudou ani kamery České televize.

Slávisté nechtějí před čtvrtečním zápasem nic podcenit, ani nemohou. „Příprava začala úterním tréninkem. Budeme se zaměřovat na hru Sparty. S polovinou lidí ze Sparty se však navzájem známe, takže se není moc čím překvapit,“ prohodil kapitán Slavie Tomáš Matějka, který se těší na zaplněné hlediště: „Těším se, že přijde hodně fanoušků. Mělo by to být v tomto ohledu top utkání. Hrajeme úplně jinak s fanoušky a úplně jinak bez fanoušků.“

Právě fanoušci by mohli být klíčovým faktorem pro zisk tří slavistických bodů, které tým nesmírně potřebuje. Aktuálně je totiž Slavia předposlední s pěti body. „Neříkám, že se na fanoušky obracím, protože góly za nás nedají, ale věřím, že nám hodně pomůžou. Snad se z toho bláta dostaneme i díky derby a podpoře fans. Derby je pro nás klíčové, protože všichni znají naši situaci. Sparta je navíc na špici ligy, což bude pro nás mnohem složitější,“ uvědomoval si Matějka.

Slavia hrála naposledy ve Vysokém Mýtě, kde prohrála 1:2. „Herní pauza nebyla tak velká. Trénovali jsme naplno,“ tvrdil kapitán sešívaných a dodal: „Jde o to, abychom se z těch bodových neúspěchů oklepali a chytli se. Každý si uvědomujeme, že nám může pomoct derby. Doufáme v to.“

První derby pražských „S“ si v roli kapitána Sparty užije i Miroslav Rott. „Na zápas se těším hodně kvůli divácké kulise a očekávám skvělé utkání. Počítám, že se rozdíly atmosférou smažou. Nicméně se cítíme jako favorité. V derby nám však Slavia nedá nic zadarmo a bude se bojovat o každý centimetr palubovky. Fanoušci mohou hodně pomoct,“ tušil kapitán Sparty.

Sparta je v derby favoritem. Letos prohrála pouze jednou, a to na palubovce favorizovaných Teplic. Aktuálně je na druhém místě s osmnácti body. „Speciálně jsme se na Slavii nepřipravovali. Chceme navázat na kvalitní zápasy, které hrajeme od začátku sezóny. Věřím, že náš trend potvrdíme v derby,“ řekl Rott.

V posledním utkání však pražská Sparta prohrála. Minulou středu ve čtvrtfinále Poháru FAČR. To však podle Rotta týmu na elánu neubere: „Do zápasu jdeme v ideálním rozpoložení, jsme připraveni dobře. Když předvedeme náš standardní výkon, tak bychom měli vyhrát. Musíme hrát aktivně v obraně, nadále zlepšovat naše kombinace a udeřit můžeme i ze standardních situací.“

III. futsalové derby pražských „S“

čtvrtek 20. listopadu 2014 od 18.10 v Edenu (živě ČT Sport)


Historie derby pražských „S“

2013/14 Sparta – Slavia 6:4 (3:1) 500 diváků

2013/14 Slavia – Sparta 6:6 (3:3) 500 diváků

Střelci derby pražských „S“

5 David Filinger (SKS)

4 Martin Dlouhý (ACS), Michal Holeček (ACS)

2 Jindřich Eisenreich (SKS)

1 Igor Vodecký (ACS), Pavel Stejskal (ACS), Miroslav Semerád (ACS), Tomáš Matějka (SKS), Pavel Vandas (SKS), Pavel Novotný (SKS)
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700