Autor: Jaroslav Pytloun   Vloženo dne: 4.1.2014

První domácí turnaj na naší nové palubovce skončil pro naše mužstva diametrálně rozdílně. Mladší, hrající s nadšením si potvrdili, že jsou na velmi dobré cestě k neočekávané možnosti postupu do Final Four. Mužstvo postupně zjišťuje, že na všechny soupeře má. Mužstvo hraje kolektivním způsobem a jeden za jednoho. Prokázalo, že i nadále po případném odchodu generace ročníku 1995 do mužů, máme pořád další mužstvo na vrcholné úrovni. Starší představující naší vynikající generaci kluků ročníku 1995, doplněnou o velmi dobrého Mažáriho z Teplic a vysoce kvalitní hráče bývalých Bohemians. Bohužel definitivně potvrdili, že jsou na velmi pravděpodobné cestě k tomu, že skončí na nepostupovém místě ve skupině, což by bylo velké zklamání nejen pro ně, ale i pro nás ostatní, kteří se kolem nich pohybujeme, tedy trenéry, naše funkcionáře i rodiče. Mužstvi ale i nadále věříme, avšak víme, že musí hrát jako kolektiv, protože dosavadní výkony ukazují, že hodně spoléhají každý na druhého, a neproměňují pak šance. Máme sice kvalitní defenzívu, o čemž svědčí, že jsme dosud neprohráli a dostali nejméně gólů, ale také jich minimálně vstřelili. Jsme nekoncentrovaní, góly dostáváme po hrubých až školáckých chybách, a osobním předčasném uspokojení v závěrech utkání. Ztratili jsme celkem pět zápasů, ve kterých jsme remizovali i když v podstatě ve všech jsme měli převahu, více ze hry, a vždy vedli.

Utkání U-16:

SK Slavia - Č.Lípa 4:2 /0:0/
Branky: 25. Wagenknecht /Landa/, 28. Landa, 29. Dvořák /Gabčo/, 29. Dvořák /Stibora/, 38. 4:1, 40. 4:2.

Nervózní utkání hlavně v 1. poločasu i počátkem 2. poločasu. Naši hráči měli neustálý tlak, nedařilo se však proměňování šancí. Pak přišel konečně první gól a rázem byli naši hráči na koni. Rázem přišlo vstřelení dalších gólů. V závěru přišel útlum, hráli i nejmladší hráči Žampa a Šimon. Dvě chyby jsme udělali zcela na konci a soupeř dvakrát skóroval již za rozhodnutého stavu. Pochvala týmu za neustálou snahu a tlak.

SK Slavia - Čechie Slaný 8:0/5:0/
Branky: 8. Dvořák /Stibora/, 14. Wagenknecht /Tylšar/, 16. Stibora /Dvořák/, 17. Dvořák, 20. Landa /Tylšar/, 27. Landa /Tylšar/, 27. Šimon /Dvořák/, 35. Landa /Roshan/.

Jednoznačné utkání. Při vší úctě k soupeři, je v lize pouze na doplnění. Z kraje trochu nervozity, poté však brankostroj. Zahráli si hodně i začínající a nejmladší hráči. Landa vstřelil hattrick.

SK Slavia - Benago Praha 4:0 /1:0/
Branky: 6. Tylšar /Roshan/, 23. Tylšar /Landa/, 29. Stibora /Gabčo/, 31. Gabčo /Dvořák/.

V prvním poločasu hráči Benaga, respektivě Motorletu, bojovali spíše fotbalovým způsobem. Hra se přelévala, ale měli jsme vychýlenou mušku, a tak trochu klidu vnesl do naší hry až gól. Trochou neukázněnosti, trochou nešikovnosti a smůly a trochou futsalové nezkušenosti, obdržel Landa již druhou žlutou v soutěži, což se mu ještě vymstí. Ve 2. poločasu jsme si vytvořili nepřetržitý tlak a soupeře jsme již jasně přehrávali. Postupně jsme dali tři branky a utkání spíše již dohrávali.

U-16: Roshan - Stibora, Pytloun L., Dvořák, Gabčo, Tylšar, Čermák, Wagenknecht, Landa, Žampa J., Šimon JB.

Utkání U-18:

SK Slavia - Č.Lípa 2:2 /1:1/
Branky: 13. Hrdina /Hořák/, 16. 1:1, 31. Hrdina /Čonka/, 40. 2:2.

Utkání jako přes "kopírák" v prvním kole, nyní 2:2, předtím 1:1. Naši hráči sice celé utkání v tlaku, ale neproměňování jistých šancí, spoléhání na druhé, plno individuálních chyb a poskytnutí šancí soupeři, nám neumožnilo výraznější vedení. V 2. poločasu strhnutí vedení o gól pro nás, ale pak opět už jen žalostná koncovka. V úplném závěru stažení míče na naší polovinu, zbytečná standardka soupeře, kterého jsme neobsadili a sledovali spíše časomíru. Vyrovnání v samotném závěru, a po zápase opět velký splín a frustrace mužstva.

SK Slavia - Benago Praha 8:0 /5:0/
Branky: 2. Macek /Pytloun/, 8. Bláha, 10. Šimon /Vandas/, 13. Hrdina /Čonka/, 16. Vandas /Žampa/, 28. Fotr /Šimon/, 33. Čonka /Macek/, 39. Macek /Hrdina/.

Před utkáním v mužstvu obrovská nejistota, napětí a nervozita z předchozích výsledků. Velmi pomohlo nasazení Macka, který se v předchozím utkání nedostal na palubovku, a který vlétl natěšený do utkání, a hned ve 2 minutě po přesném výhozu Pytlouna vyloženě zboural, ale čistě, vzhledem ke své postavě, soupeřova brankáře a nevíme ani čím na svém těle dotlačil míč za brankovou čáru. Okamžitě tak spadlo napětí z hráčů, a zanedlouho po prudké přesné ráně Bláhy na 2:0 jsme dostali utkání pod kontrolu, v pravidelných intervalech skórovali až do 33 minuty na 7:0. Pak jsme částečně polevili, vystřídali během zápasu všechny hráče v poli a ještě jednou skórovali.

U-18: Pytloun J. - Čonka, Šimon JN., Vandas, Hrdina, Žampa V., Mažári, Hořák, Bláha, Nábělek, Fotr, Macek.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700