Vloženo dne: 19.2.2013

V loňské sezóně se nám poprvé podařilo postoupit do finálových bojů o titul Mistra České republiky v juniorských soutěžích, a hned z toho v mladší kategorii do 16 let byl stříbrný úspěch. Ten jsme letos dokázali zopakovat. V U18 bylo nad naše síly pouze Tango Brno, kterému jsme ve finále podlehli 3:0, a opět jsme skončili stříbrní. Druhé místo je obrovským úspěchem klubu. Hráčům, realizačním týmům a všem kteří se na celé sezóně podíleli a pomáhali, patří poděkování, uznání, a obrovská gratulace!

V semifinále nás čekal souboj s Pardubicemi. Torf přijel pouze s pěti hráči do pole, problémy s uvolňováním hráčů z klubu velkého fotbalu má každoročně. Přesto soupeře nešlo podcenit, Pardubice mají svoji kvalitu vždy, což hráči nakonec potvrdili i ziskem bronzové medaile. První poločas byl opatrný, mnoho šancí nepřinesl. Torf často ve hře odpočíval, my jsme mu to svojí pasivitou umožňovali. Ve druhém poločasu se Pardubice dostaly z brejku do vedení, obejít se nechal Antonín Hrdina, ten však svoji chybu skoro vzápětí sám napravil, když po individuální akci vymetl šibenici pardubické branky a vyrovnal. Přeci jen jsme soupeře přitlačili a šli vítěznému gólu naproti. Vedoucí gól skutečně přišel, z trestného kopu se trefil Šimon. Zmatky při střídání nás ale o vedení brzy připravily a začínalo se znovu. Minutu a půl před koncem přišel pro nás nešťastný moment. Antonín Hrdina, jeden z našich klíčových hráčů, se uhýbal v souboji protihráči, který se velmi nízko pokoušel hrát hlavou, a došlo ke kontaktu. Rozhodčí poněkud překvapivě a necitlivě vyhodnotil situaci jako Hrdinův faul a dokonce mu udělil žlutou kartu. Vzhledem k tomu, že Hrdina již jednu z předchozí hry měl, následovala červená a odchod do kabin. Torf nás při přesilovce zamknul u naší branky, trojice statečných však dokázala utkání dohrát bez obdrženého gólu. Rozhodnout tak musela střelba ze značky pokutového kopu. Hned v první sérii se pardubický hráč mýlil, i Čonka však naložil se svým pokusem prachbídně. Poslední sérii začaly opět neproměněnou penaltou Pardubice, a na noze měl tak rozhodnutí náš Ferenc. Proměnil, a my se mohli začít připravovat na finále.

SK Slavia Praha U18 - Torf Pardubice U18 2:2 (0:0) 4:3 pk
Branky: Hrdina, Šimon . rozhodující penalta Ferenc
Slavia: Pytloun, Roshan - Čonka, Hrdina, Vandas, Šimon, Muller, Žampa, Nábělek, Šmíd, Ferenc, Halama, Jelínek.

Ve finále proti Tangu Brno jsme se tak museli obejít bez vyloučeného Hrdiny. Hráči dřeli, bojovali, od prvních minut však bylo znát, že soupeř má navrch. V prvním poločasu jsme obdrželi dvě branky, po pohledných akcích soupeře. Ten je sice nedokázal ani jednou přetavit v přímou branku, a míč vždy dopravil do brány až po několika odrazech, předchozí akcí, však soupeř vždy naší obranu v podstatě rozložil. Ve druhém poločasu jsme hráli odvážně, a vypracovali si i příležitosti, jak utkání zdramatizovat. V koncovce jsme ale pohořeli. Soupeř poté z brejku výsledek pečetil na konečných 3:0.

Přesto je stříbrná medaile velkým úspěchem. Je nutné připomenout, že naše U18 je složena z hráčů, kteří jsou o rok mladší než většina hráčů Tanga, a tým tak může v souteži ještě rok pokračovat v téměř nezměněném složení. Utkání s Tangem ale ukázalo, že se nelze uspokojovat, je potřeba nadále tvrdě pracovat, a vstřebávat další futsalové návyky.

SK Slavia Praha U18 - Tango Brno U18 0:3 (0:2)
Slavia: Pytloun, Roshan - Čonka, Hrdina, Vandas, Šimon, Muller, Žampa, Nábělek, Šmíd, Ferenc, Halama, Jelínek.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700