Autor: Oldřich Pánek   Vloženo dne: 3.12.2011

Během dnešního dne se ve sportovní hale Slavia v Edenu uskutečnil další turnaj juniorské futsalové nejvyšší soutěže v kategoriích U-16 a U-18 a naše mužstva si vedla výborně! Svěřenci trenéra Martina Suchého si v kategorii U-16 poradili se svými soupeři, získali dalších devět bodů do tabulky a prozatím ve své kategorii v "západní" části soutěže kralují. U-18 podlehla favorizovanému Mělníku, ale zdolala Bohemians a Benago. Gratulujeme a děkujeme celému realizačnímu týmu, tedy i Oldovi Pánkovi a manažerovi Jaroslavu Pytlounovi.

SK Slavia Praha U16 – Benago Zruč nad Sázavou 5:0 kontumačně
Hosté přijeli k utkání těsně před utkáním a to bez registračních průkazů. Jak se později ukázalo, nejednalo se o to, že by si je soupeř zapomněl, ale hráči registrace ještě neměli vystavené.

SK Slavia Praha U18 – Benago Zruč nad Sázavou 5:1(3:1)
Branky: 10. Vejvoda 1:0, 17. Vejvoda 2:0, 20. Vrána (Hrdina) 3:0, 20. 3:1, 29. Hrdina (Sochůrek) 4:1, 35. Sop (Vejvoda) 5:1 ŽK: Eliáš
Sestava: Sochůrek,Řehák – Vejvoda, Eliáš, Sop, Ferenc, Hudec, Maršík, Vrána, Hrdina
Po počátečním oťukávání a nevyužítí několika našich šancí, kdy i hosté několikrát nebezpečně zahrozili z brejků a nás několikrát podržel brankář Sochůrek, jsme se dostali po individuální akci Vejvody do vedení, které po další pěkné střele Vejvody a brance Vrány po pěkné kombinaci s Hrdinou narostlo až na tříbrankový rozdíl. Soupeři se ale těsně před koncem poločasu podařilo snížit a utkání trochu zdramatizovat. I druhý poločas jsme byli o něco lepším týmem a poté co se hned na začátku druhého poločasu prosadil Hrdina po dlouhém výhozu Sochůrka, dovedli jsme již v poklidu utkání do vítězného konce. Poslední branku utkání vstřelil kapitán Sop, po další spolupráci Vejvodou.

SK Slavia Praha U16 – Olympik Mělník 5:0 (2:0)
Branky: 15. Šmíd (Čonka) 1:0, 19.Šimon (Müller) 2:0, 25.Hrdina (Müller) 3:0, 34.Mysliveček 4:0, 39. Möglich 5:0
Sestava: Pytloun – Möglich, Kudrlička, Šmíd, Čonka, Šimon, Hrdina, Mysliveček, Müller, Krejčík
Ve velice důležitém utkání náš tým byl po celé utkání o něco lepším týmem a zaslouženě si připsal další body do tabulky. Poté co jsme v první polovině prvního poločasu nevyužili několik vyložených šancí, začali zlobit i hráči Mělníku a několikrát nebyli daleko od toho, aby se dostali do vedení. Přesto jsme se v v 15. minutě dostali po brance Šmída zaslouženě do vedení, které ještě těsně před koncem po přihrávce Müllera navýšil Šimon a udal tak ráz druhému poločasu. V tom jsme vycházeli ze zajištěné obrany, přes kterou se Mělník nedokázal prosadit. Naopak jsme to opět byli my, kdo měl více vyložených šancí a poté co jednu z nich po překrásné kombinaci celé čtyřky a finální nahrávce Müllera využil dnes vynikající Hrdina nezbývalo soupeři nic jiného než vsadit vše na jedinou kartu a nedlouho poté začal hrát power play. Zde nám ze začátku trochu zatápěl, ale v těchto momentech nás podržel brankář Pytloun. Na narůstající tlak zareagovali trenéři oddechovým časem, po kterém naši hráči začali power play soupeře lépe bránit a když vystihl Mysliveček chybnou rozehrávku soupeře a přes celé hřiště neomylně trefil prázdnou branku nebylo o vítězství pochyb. Hosté sice stále pokračovali ve hře bez brankáře, ale bez efektu. Naopak po další chybě napodobil Möglich Myslivečka a opět přes celé hřiště dal výsledku konečnou podobu.

SK Slavia Praha U18 – Olympik Mělník 1:3 (1:2)
Branky:8. 0:1, 9.Möglich (Hudec) 1:1, 19. 1:2, 36. 1:3
Sestava: Řehák, Sochůrek - Vejvoda, Eliáš, Sop, Hudec, Maršík, Vrána, Hrdina, Mysliveček, Möglich
Po nepovedeném prvním turnaji hrála v tomto utkání naše 18 o naději vrátit se ještě do hry o postup na závěrečný turnaj Final four. Naději by nám zachovávala pouze výhra. I přes poměrně dobrý výkon našeho týmu, kdy do utkání zasáhli i někteří hráči z U16, se nakonec projevila větší zkušenost hostů, v jejichž dresu nastupuje několik hráčů, kteří pravidelně hrají 2.ligu, v čele s kanonýrem Gabčem a tak hosté nakonec slavili vítězství a oplatili nám tak prohru z utkání U16. Ikdyž by utkání asi spíše slušela remíza, nutno přiznat, že soupeř byl přeci jen o něco lepší a nás v utkání několikrát podržel výborně chytající brankář Řehák. Mělník se dostal do vedení po naší obrovské chybě, kdy jsme propadli na polovině hřiště, přesto mohl ještě situaci zachránit Vrána, ale ten promáchl a dva osamocení hráči soupeře se v situaci dva na brankáře nemýlili. Naši hráči nesložili zbraně a v podstatě vzápětí po pěkné individuální akci Maršíka vyrovnal Möglich. Když už se po několika šancích na obou stranách, kdy se vyznamenali oba brankáři zdálo, že se do poločasu stav nezmění, využil soupeř další naší chybu a dostal se do rozhodujícího vedení. Druhý poločas se nesl v podobném duchu, kdy obě družstva narážela na zformovanou obranu a s nebezpečnými střelami z dálky si brankáři vždy poradili. Blízko vyrovnání jsme byli 7 minut před koncem, kdy si Maršík narazil s Möglichem a dělovkou orazítkoval břevno mělnické branky. V době kdy jsme se chystali na power play, využil soupeř naší přeci jen otevřenější obrany větší míry rizika a po přečíslení zvýšil na 3:1, na kterém již nic nezměnila naše následná power play, kterou soupeř již v pohodě ubránil.

SK Slavia Praha U16 –Bohemians Praha 6:2 (3:1)
Branky: 4.Hrdina (Müller) 1:0, 5. Mysliveček (Šimon) 2:0, 13.Mysliveček (Möglich) 3:0, 18. 3:1, 23.Hrdina (Möglich)4:1, 29. 4:2, 34. Čonka(Hrdina) 5:2, 38. Šimon (Mysliveček) 6:2
Sestava: Pytloun – Möglich, Kudrlička, Šmíd, Čonka, Šimon, Hrdina, Mysliveček, Müller, Krejčík
I když se to podle výsledku nezdá, asi nejméně povedené utkání. Do utkání jsme vstoupili aktivně, soupeře jasně přehrávali, ale paradoxně nám trochu uškodili dvě rychlé branky po pěkných kombinacích. Hráči si začali myslet, že je rozhodnuto, každý si chtěl dát branku a tak jsme si dlouho kolegovali o branku z brejků a přečíslení soupeře po našich chybách a zbytečně ztracených míčích. Poté co se nám podařilo přidat třetí branku soupeř zaslouženě snížil a moc nechybělo aby do poločasu přidal minimálně ještě jednu branku. Ve druhém poločase se hra přeci jen zlepšila a tak jsme došli k dalšímu zaslouženému vítězství a i druhý turnaj tak prošli bez porážky.

SK Slavia Praha U18 –Bohemians Praha 6:3 (3:1)
Branky: 1.Vrána (Sop) 1:0, 2. Sop (Vejvoda) 2:0, 15. 2:1, 17. Vejvoda (Sop) 3:1, 23. Sop (Vejvoda) 4:1, 24. 4:2, 26. Mysliveček 5:2, 38. 5:3, 39. vlastní 6:3
Sestava: Řehák, Sochůrek - Vejvoda, Eliáš, Sop, Hudec, Maršík, Vrána, Hrdina, Mysliveček, Möglich
Po raketovém startu se naši hráči předháněli v zahazování i těch nejvyloženějších šancí a tak byl výsledek pro soupeře více než milosrdný. Přesto o výsledku po celé utkání nebylo pochyb a výhra je naprosto zasloužená.

Závěrem je potřeba všem hráčům poděkovat za výborně odehraný turnaj, kdy do obou týmů zapadli výborně všichni noví hráči především z juniorských týmů fotbalové Slavie.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700