Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 11.2.2024

Slavia U19 je mistrem České republiky! Svěřenci Jana Homoly ve finále Final Four porazili Interobal Plzeň 2:1 a získali zlaté medaile! Rozhodující branku dramatického souboje vstřelil Aldayr Kazbekov! Trenér Homola oslavil své druhé trenérské zlato. Celému týmu srdečně blahopřejeme!

Výborně připraveni přijeli slávisté do Pardubic a ukázalo se to hned v semifinálovém duelu s ústeckým Rapidem. Týmový výkon a skvělé individuality ale orámovaly celý turnaj v sešívaném podání.

Již v páté minutě se Slavia mohla těšit z tříbrankového vedení. Nejprve se na zadní tyči po přihrávce Kazbekova prosadil Šimon Schütz. Poté se v páté minutě prosadil Aldiyar Kazbekov po dobré Krausově presinkové situaci. V téže minutě proměnil odpískaný pokutový kop Lukáš Kuča.

V závěru první půle Slavia odskočila do vedení 4:0, kdy po secvičeném signálu na zadní tyči zavěsil podruhé v utkání Schütz. Po pauze to byl opět Schütz, který se prosadil přes obranu Rapidu a zkompletoval hattrick. Jedinou branku Ústí nad Labem zaznamenal Tomáš Dunka. Slavia si ale vzala poslední slovo v prvním semifinále a po trefě kapitána Filipa Klabana se mohla radovat z výhry 6:1.

Sešívaní futsalisté vstoupili velice dobře také do finálového klání. Hned ve druhé minutě se po akci Kuči prosadil nejlepší střelec závěrečného turnaje Schütz, jenž ve skluzu dopravil míč do sítě. Plzeňští ale v šesté minutě s velkou dávkou štěstí srovnali po tečované střele Tomáše Pečenky.

Rozuzlení přišlo ve druhé půli. Ani jeden celek nechtěl udělat chybu. To se také stalo. Celou situaci musel vzít na sebe Kazbekov, který prudkou přízemní ranou levou nohou rozpoutal velkou radost na lavičce Slavie. Jelikož se jednalo o poslední branku v celém turnaji, mohli se tak slávisté radovat i po závěrečném hvizdu a při závěrečném ceremoniálu pozvedl šťastný kapitán Filip Klaban pohár pro nového juniorského mistra České republiky!

Komentáře po vítězném finále:

Filip Klaban,kapitán, Slavia U19:


,,Je to neskutečný pocit být mistrem se Slavií, asi to ani nedokážu popsat slovy. Když jsem přebíral ocenění, tak to byl úplný proud emocí. Jsem rád, že to všechno ze mě spadlo. Dopadlo to tak, jak jsem si představoval. Cítil jsem před semifinálovým zápasem nervozitu. Chtěli jsme naplnit všechna očekávání, která na nás byla. Před finálem už jsem se cítil dobře. Říkali jsme si před druhým poločasem s Plzní, že tam musíme nechat všechno. Přišel vytoužený gól a nakonec jsme to urvali.”

Jan Homola, trenér Slavia U19:

"Pocit je to skvělý, sezona byla dlouhá...zhodnotil bych to ze dvou hledisek - výsledkově je to výborné, že jsme nezvádli vlastně za celou sezonu jediný zápas v posledním kole. To druhé hodnocení si nechám až za dva roky, kdy se podíváme, kolik z těchto kluků se uchytí v áčku Slavie, kolik jich bude hrát za reprezentační juniorské výběry, to je můj úkol, nachystat je na ty další dvě sezony, které budou pro jejich kariéru nesmírně důležité."

Dominik Slapnička, hráč Slavia U19:

"K narozeninám jsem si přál jenom titul a splnilo se mi to. Byl jsem osobně před turnajem hodně nervózní, jakmile jsme ale začali hrát, tak to z nás spadlo, chtěli jsme odsud odjet se zlatem. Sledovali jsme druhé semifinále a analyzovali jsme si to, asi i to nám pomohlo finále potom zvládnout. Trenér nás výborně namotivoval, pro některé z nás to byl poslední zápas za juniorku. Jsem za zlato hrozně rád, byli jsme výborná parta, sedli jsme si, klapalo to tak, jak má."

Final Four Juniorské ligy v Pardubicích:

Semifinále

SK Slavia Praha - Rapid Ústí nad Labem 6:1 (3:0)
Branky: 3. Schütz (Kazbekov), 5. Kazbekov, 5. Kuča, 15. Schütz (Klaban), 21. Schütz, 27. Klaban - 26. Dunka (Schorsch).

FK Chrudim - Interobal Plzeň 2:4 (1:1)
Branky: 21. Tomek (Holub), 28. Jakeš (Bíško) – 7. Škovran (Pečenka), 16. Petr Kolesa (Pečenka), 31. Petr Kolesa (10 m kop), 35. Chládek.

Zápas o třetí místo:

FK Chrudim - Rapid Ústí nad Labem 6:2 (2:1)
Branky:
 Branky: 6. Mraček (Ludrovský), 23. Schorsch (Vávra) – 4. Hromek (Jakeš), 13. Holub (Tomek), 18. Holub (Rešetár), 22. Bíško (Skohoutil), 26. Hromek (Špánik), 27. Hromek (Špánik).

Finále

SK Slavia Praha - Interobal Plzeň 2:1 (1:1)
Branky: 2. Schütz (Kuča), 28. Kazbekov (Klaban) – 6. Pečenka.

Mistrovská sestava Slavie na Final Four: Anatolii Naku, Lukáš Nerad, Jan Kautský - Aldiyar Kazbekov, Filip Klaban, Lukáš Kuča, Šimon Schütz, Arsenyi Berezhnyk, Jiří Denis Kočovský, Jakub Kraus, Matěj Mottl, Dominik Slapnička, Josef Vávra, Adam Altera, Adam Rozman. Trenér Jan Homola, asistent trenéra Filip Havrda, vedoucí mužstva David Šulek, zdravotnice Dana Hrbáčková.
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700