Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 6.1.2024

Junioři Slavie si v sobotu dopoledne v Edenu připsali devátou výhru z devíti zápasů. Vítězství se nerodilo lehce, červenobílí dlouho nemohli překonat výborně chytajícího gólmana hostů Jakuba Brejchu. Jedinou branku vstřelil tři minuty před koncem Lukáš Kuča.

Bohemians vysoko napadali rozehrávku Slavie, domácí si s tím ale dokázali poradit a postupem času si začali vytvářet šance, výraznou převahu si vypracovali po přestávce. Stav byl ale stále bezbrankový, zejména protože hostující brankář Jakub Brejcha se rozchytal k výbornému výkonu. Slávisté často volili ve vyložených šancích prudké zakončení, které ale dobře postavený Brejcha vždy dokázal vyrazit. V závěru sáhl trenér Jan Homola i za nerozhodného stavu k power-play, rozhodující moment ale přišel až krátce po ní. Kuča získal míč na středu hřiště, navedl si ho na levou stranou a křížnou technickou střelou obchodil Brejchu na zadní tyč. Červenobílí pak v závěru ubránili i power play hostů, při které Klokani vyslali na palubovku dokonce šest hráčů, čehož si pozorní rozhodčí okamžitě všimli.

Junioři Slavie vedou svoji soutěž bez ztráty jediného bodu, na svém kontě mají devět výher z devíti zápasů.

Hodnocení trenéra Jana Homoly:

"Do zápasu proti Bohemians jsme si šli udržet neporazitelnost. Věděli jsme, že soupeř bude velmi agresivně napadat rozehrávku již na naší polovině, ale myslím si, že jsme se s tím vypořádali na výbornou. Bohemians má ve svém týmu spoustu výborných hráčů a je pro mě překvapením, na jakých příčkách tabulky se pohybuje. Nicméně jsme zaslouženě vyhráli, protože hlavně ve druhé půli jsme dominovali a zápas drželi pevně ve svých otěžích. Jen díky skvěle chytajícímu brankáři hostů skončil zápas jen 1:0. Naše neefektivita v zakončení je ale pro mě jasným signálem, že na tomto musíme zapracovat. Jsem velmi spokojený s přístupem hráčů k celému utkání a cením si, že jsme vyhráli s nulou v zádech."

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Branka:
37. Kuča
Slavia Praha: Kautský (Nerad), Klaban (K) – Kuča, Kočovský, Mottl, Slapnička, Schütz, Vávra, Kazbekov, Rozman, Kraus Zelenka, Berezhnyk.Trenér: Jan Homola
Bohemians Praha: Brejcha – Břečka, Fejgl, Kosina, Schon, Holub, Tilinger, Janeba, Klosowicz, Trávníček, Hraba, Bartoš. Trenér: David Ploc
Rozhodčí: Dragoun, Černý
ŽK: Tilinger, Bartoš (oba Bohemians)
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700