Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 18.12.2023

Na závěr roku 2023 odehráli mládežnické výběry turnaj v Kadani. Slavia U19 si připsala další dvě výhry a drží stoprocentní bilanci osmi výher a je na prvním místě tabulky. Poradili si s Chomutovem i Kadaní v sestavě bez dvou opor. Dorostenci odehráli velice kvalitní souboj s Chomutovem, kterému podlehli nakonec 1:3. Soupeř byl efektivnější a razantnější v zakončení. V druhém zápase vysoko porazili Kadaň, čtyřmi brankami se blýskl při svých premiérových startech Tomáš Brázda. Dorostenci jsou v tabulce na pátém místě s patnácti body za pět výher a tři prohry.

Juniorská liga:

Chomutov - Slavia 1:3 (1:0)
Branky:
11. Podzimek (Wottawa) - 26. Kočovský (Schütz), 27. Slapnička (Klaban), 40. Klaban (Mottl)

Inter Kadaň - Slavia 1:5 (0:2)
Branky:
15. Staněk (Štolc) - 4. Rozman, 14. Kočovský (Klaban), 25. Klaban, 32. Vávra (Klaban), 36. Kočovský (Slapnička)

SK Slavia Praha U19: Lukáš Nerad, Anatolii Naku - Adam Rozman, Denis Jiří Kočovský, Šimon Schütz, Jakub Kraus, Josef Vávra, Dominik Slapnička, Matěj Mottl, Adam Altera, Marcel Vlčkov. Trenér Jan Homola, asistent Filip Havrda.

Hodnocení trenéra Jana Homoly:

Znovu jsme získali šest bodů a v soutěži jsme stále stoprocentní, čehož si velmi vážíme, ale také to bereme s velkou rezervou a pokorou, protože naše výkony ne vždy byly ideální. Rychle se vše může otočit, proto je potřeba si toho vážit a stále poctivě pracovat jak v tréninku, tak v zápasech. V utkání proti Chomutovu ze začátku zápasu bylo vidět, že jsme trochu pozměnili sestavu a souhra nebyla taková jaká by být měla. Chyběli nám dva členové první čtyřky Kazbekov a Kuča. Kluci se s tím nicméně postupem času popasovali a v druhém poločase výrazně zlepšili ofenzivní část hry. Proti Kadani byl výkon již ve všech směrech lepší a opět nás dovedl k výhře. Chomutov i Kadaň proti nám podaly velmi bojovné výkony a nebylo s nimi jednoduché vyhrát. Jsem rád, že prostor dostali i hráči, kteří v minulých kolech neměli takovou minutáž. Ukázali se v dobrém světle.


Dorostenecká liga:

Chomutov - Slavia 3:1 (1:1)
Branky:
6. Bodnár (Kupilík), 35. Kupilík (Novotný), 40. Belák (Mikeš) - 4. Brázda

Inter Kadaň - Slavia 1:5
Branky:
6. Zavadil - 1. Motyčka, 16. Brázda, 16. Brázda (Červenka), 24. Tkač (Červenka), 34. Brázda (pen)

Slavia U17: Matěj Hladík, Filip Halík - Paval Budil, Adam Červenka, Štěpán Pejšek, Patrik Veselý, Filip Motyčka, Matyas Razesberger, Matěj Šilhavý, Tomáš Brázda, Hugo Dočkal, Denis Křemen, Tomáš Honzíček, David Tkač. Trenér Jan Homola, asistent Filip Havrda.

Hodnocení trenéra Jana Homoly:

V prvním zápase proti Chomutovu byl vidět v dorostenecké kategorii nadstandardní zápas. Chomutov má výborný tým a je favoritem na titul. Nicméně si myslím, že za remízového stavu jsme měli dvě tři gólové situace a kdybychom je proměnili, tak bychom brali všechny body. Ale jak se říká - znovu se potvrdilo, že platí nedáš dostaneš a Chomutov nás potrestal. Dle vývoje by zápasu slušela remíza, ale sportovně musím Chomutovu pogratulovat nejen k výbornému zápasu a výhře, ale také k práci, kterou s dorosteneckou kategorií odvádí. V druhém zápase proti Kadani jsme jednoznačně dominovali a zaslouženě vyhráli. Stále jsme ve hře o postup do FinalFour a s našimi konkurenty si to mezi sebou rozdáme. Nicméně z našeho týmu mám velkou radost, někteří hráči mají neskutečný potenciál. Individuálními dovednostmi je to možná nejlepší tým, který jsem za pět let svého působení u mládežnických kategorií Slavie trénoval. Věřím, že postup do Final Four je v našich silách a možnostech. 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700