Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 6.2.2022

Slavia U19 získala na Final Four Juniorské ligy futsalu bronzové medaile. Po prohře o branku v prodloužení semifinále s Libercem, porazili slávisté v boji o třetí místo Chrudim 2:0. Všem hráčům za jejich dlouholetou vzornou reprezentaci klubu děkujeme!

Červenobílí zvítězili v základní části Juniorské ligy futsalu, ale své postavení nedokázali uhájit v dramatickém Final Four. V semifinále proti FTZS Liberec sešívaní nejprve prohrávali o branku, pak ale dokázali obrátit průběh střetnutí a po brankách Jáchyma Trajhana a Matěje Habarta se dostali do vedení. Severočeši ale dokázali při power-play vyrovnat a dostat zápas do prodloužení. V něm pak v poslední minutě druhé části rozhodli o svém postupu do finále, které pak odpoledne zvládli a stali se mistry České republiky.

V boji o třetí místo pak svěřenci Jana Homoly udrželi čisté konto a brankami Martina Pytlíčka a Jana Trojana přehráli Chrudim 2:0. Do své bilance tak připsala tato úspěšná generace hráčů další cenný kov. Většina týmu se totiž již pyšní ziskem titulu v Dorostenecké i Juniorské kategorii v minulých letech.

Hodnocení trenéra Jana Homoly: "Měli jsme získat titul, bohužel se tak nestalo. Semifinále bylo jedním z nejhezčích zápasů, které jsem vůbec v mládeži zažil jako kouč, nebo když jsem hrál. Jsem rád, že jsem u toho mohl být, bohužel nám to výsledkově nevyšlo. Další zápas o medaili jsme zvládli, máme medaili, která ale měla být zlatá. Na to se ale nikdo ptát nebude, z toho jsem malinko zklamaný. Končí hodně kluků, je mi to trochu líto. Ale máme dvě mládežnické medaile, Slavia je mládežnickou futsalovou velmocí a to nemyslím nijak namyšleně. Jsem soudný, jako jsem byl soudný v sobotu. Doufám jen, že se mladí slávisté budou futsalu věnovat dál a budou dostávat šanci."

Semifinále:
Slavia Praha - FTZS Liberec 2:3 (2:2, 2:2) po prodloužení
Branky Slavie: Trajhan, Habart

O 3.místo 
SK Slavia Praha - FK Chrudim 2:0 (0:0)
Branky Slavie:
Pytlíček, Trojan

SK Slavia Praha: Oliver Ouhrabka - Jakub Černý, Jáchym Trajhan, Tomáš Kuchta, Jan Trojan, Martin Pytlíček, Jaroslav Šprungl, Svatopluk Plíšek, Petr Svoboda, Zdeněk Sita, Jiří Říčka, Matěj Habart, Jan Hruška, Filip Schuster.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700