Autor: Ondřej Zlámal, foto: Michal Pavlík   Vloženo dne: 5.2.2022

Slavia U17 si v sobotu v Ústí nad Labem vybojovala stříbrné medaile za druhé misto v Dorostenecké lize futsalu. Svěřenci Jana Homoly nejprve v semifinále deklasovali Spartu 5:0, když se v zápase blýskl čtyřmi góly kapitán Tilinger. Ve finále pak nestačili na domácí Rapid Ústí nad Labem, který zvítězil 6:2. Stříbrné medaile jsou pro mladý tým obrovským úspěchem!

Semifinále

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 17 5:0 (2:0)
Branky:
14. Tilinger (Veselý), 20. Tilinger (Kuča), 21. Tilinger, 32. Tilinger (Klaban), 39. Altera.

Slavia v derby naprosto dominovala. První poločas vyhrála 2:0 a po přestávce přidala další tři góly. Skvělý výkon předvedl slávista Filip Tilinger, který vstřelil první čtyři góly svého týmu.

Finále

FC Rapid Ústí n. L. - SK Slavia Praha 6:2 (2:0)
Branky: 8. Gajdoš Jan (Zápotocký Jiří), 20. Gajdoš Jan (Zápotocký Jiří), 25. Vávra Alex (Zápotocký Jaroslav), 30. Hajaš Pavel (Vávra Alex), 36. Zápotocký Jaroslav, 40. Maxa Dominik (Vávra Alex) - 22. Brdička Filip (Veselý Tomáš), 40. Klaban Filip (Brdička Filip).
ŽK: 27. Maxa Dominik - 6. Brdička Filip

Finálový duel se hrál za výborné atmosféry. Domácí Rapid byl favoritem a v prvním poločase udeřil po dvou trefách Gajdoše. Slávisté sice snížili na 1:2, ale Ústečtí rychle odpověděli a zvýšili na 4:1 po brankách Vávry a Hajáše. Slavia ještě zkusila power play, ale inkasovala pátou branku. V poslední minutě ještě oba týmy přidaly po jedné trefě. Mistrem Dorostenecké ligy futsalu se stal Rapid Ústí nad Labem.

Sestava Slavie na Final Four: David Veselý - Jan Kautský, MIroslav Penc, Adam Altera, Filio Bedička, Filip Tilinger, Ondřej Havránek, Lukáš Kůča, Tomáš Veselý, František Hruška, Filip Klaban, Josef Vávra.

Hodnocení trenéra Jana Homoly:

"Jsem spokojený, bylo to naše maximum, splnili jsme si cíl postupem do finále, které už bylo nad naše síly. Ale semifinále jsme odehráli skvěle, byli jsme lepší, futsalovější a mohli jsme dát ještě dvakrát tolik branek. Je úžasné, že Slavia měla tým ve finále už v této kategorii. Na semifinále vyšel velký zápas, derby. Rapid má velkou výhodu v tom, že jsou dlouho pospolu, jsou víc futsaloví a celou sezonu měli úžasnou sezonu a titul mají zaslouženě."
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700