Autor: Jan Šimon ml.   Vloženo dne: 2.1.2017

V neděli 18.12. se odehrálo poslední kolo západní části juniorské ligové soutěže v roce 2016, tentokráte ve Zruči nad Sázavou. Více než předvedené výkony všechny těší, že se v pořádku dostali jak do haly, tak domů. Počasí řidičům nepřálo ani v nejmneším, dálnice D1 směr na Brno uzavřena hned na začátku Prahy už od rána, k tomu se postupně zvyšoval počet nehod. A objezdní cesty, obzvláště v tomto počasí, byly špatně sjízdné a ucpané. Vše ale dopadlo dobře, všichni jsou živí a zdraví, takže nás může netěšit jen další ztráta bodů.

U-17: Benago Zruč n. Sázavou - SK Slavia Praha 1:4 (0:1)
Sestava: Žežulka Jan, Panocha Petr, Káš Vít - Šimon Jakub, Čermák Antonín, Pouzar Ondřej, Kotě Filip, Přibyl Tomáš, Hrnčíř Matěj, Vetešník Jan, Gottwald Lukáš
Góly: 20' Pouzar (Kotě), 25' Vetešník (Hrnčíř), 26' Gottwald (Přibyl), 35' Přibyl (Gottwald)

Kvůli již výše zmíněným dopravním problémům, jsme do zápasu nastoupili pouze v 5ti hráčích do pole, kteří odehráli celou první půli. Úkol byl jasný, hodně držet balón, neinskasovat a pokusit se nějaký gól vstřelit. Téměř vše se dařilo podle plánů, soupeři jsme nedovolili nijak vážně ohrozit naši branku, akorát z našich šancí jsme měli vytěžit více gólových radostí. Nakonec se ze všech podařila pouze jedna, která přišla do slova za vteřinu 12. Po hezké individuální akci otevřel svůj gólový účet pro tuto sezónu Ondřej Pouzar. Soupeř už nijak na tento gól reagovat nemohl, neboť ihned po přechodu balonu za brankovou čáru se ozvala siréna ukončující první poločas. Do druhé půle již stihli přijet i ostatní hráči, což na naší hře bylo velmi patrné. Čerstvá čtyřka měla za úkol celoplošně presovat a zvýšit gólový rozdíl v náš prospěch. Druhá, již unavená, čtyřka měla zase za úkol držet balón a udržet co nejvíce sil a energie do dalšího boje. Hráči naše pokyny a přání splnili dokonale, první čtyřka přidala další tři góly, o které se postarali Vetešník, Gottwald a Přibyl, který dal velmi hezký gól z brankové čáry, a tak nás jediný obdržený gól nemusel nijak stresovat. Všem hráčům, obzvláště těm, kteří odehráli první poločas, patří velké poděkování za nasazení, soustředěnost a chuť nechat na hřišti všechno, za což jsme byli odměněni v podobě 3 bodů do tabulky.

U-17: FC Baník Chomutov - SK Slavia Praha 3:2 (0:1)
Sestava: Žežulka Jan, Panocha Petr, Káš Vít - Šimon Jakub, Čermák Antonín, Pouzar Ondřej, Kotě Filip, Přibyl Tomáš, Hrnčíř Matěj, Vetešník Jan, Gottwald Lukáš
Góly: 19' Přibyl (Gottwalld), 24' Gottwald (Kotě)

Tento zápas byl, podle našeho očekávání, velmi vyrovnaný. Šance i pohledné akce byly k vidění na obou stranách. Větší štěstí na konci první půle mělo naše mužstvo, kdy se podařilo minutu před koncem kapitánovi Přibylovi překonat hostujícího brankáře, čímž jsme šli do vedení. O půli byly pokyny jednoznačné. Nikam se nehnat, zodpovědně bránit a pokusit se proměnit jeden z mnoha brejků, které se vždy naskytnou. Přesně to se povedlo, na rozdíl dvou gólů v náš prospěch zvýšil Lukáš Gottwald a vypadalo to velmi nadějně, že bychom tento zápas mohli dotáhnout do vítězného konce. Soupeř po využitém time outu přešel ke hře bez brankáře, což byla naše poprava. Špatně jsme ji odbránili, pomalu se posouvali a pozdě přistupovali k hráčům. Tím jsme povolili soupeři, aby nás uzamknul na vlastní polovině a dostal nás pod nepřetržitý tlak. Soupeři se podařilo nejen snížit, ale i vyrovnat. Bohužel pro nás, poslední slovo měl také soupeř, kdy 4 minuty před koncem dokázal přenést vedení na svou stranu a my jsme již na tento vývoj nedokázali odpovědět. Hráči Baníku Chomutov nám dokázali, proč vévodí tabulce juniorské soutěže. Největším rozdílem v našich týmech bylo, že baníkovci potřebovali na tři góly méně šancí, než my na dva. Střelecká impotence nás trápí celou probíhající sezonu a společně na tom musíme zapracovat. Opět, ačkoliv tentokráte po prohraném utkání, patří všem hráčům, kteří nastoupili, velké poděkování. Nechali na hřišti vše, co mohli a bojovali srdcem za Slavii. Ani špatně odbráněná powerplay není stoprocentně jejich chybou, bohužel jsme zatím neměli dostatek prostoru se vše naučit.

U-19: Benago Zruč n. Sázavou - SK Slavia Praha 1:3 (0:1)
Sestava: Roshan, Žežulka - Stibora, Dvořák, Tylšar, Žežulka, Hájek, Fejfar, Nguyen, Brožek
Góly: 9' Stibora, 24' Žežulka (Tylšar), 39' Žežulka

První zápas, který naše starší jedince čekal, byl velmi vyrovnaný. Obě mužstva hrála velmi pohledný futsal se spoustou šancí, šťastnějším mužstvem pak na konci byli hráči našeho oddílu, a řekl bych, že zaslouženě. Parádní akci předvedl v deváté minutě kapitán Stibora, který získal míč a po individuální akci napálil míč přesně do šibenice a nedal domácímu golmanovi absolutně žádnou šanci gólu zabránit. Z proměněných šancí to bylo v první půli vše, dalšího gólu se diváci dočkali až po změně stran, kdy nedlouho po úvodním hvizdu navýšil náš náskok Žežulka. Domácím hráčům se sice povedlo snížit na rozdíl jednoho gólu, ovšem poslední slovo měl opět Žežulka, který minutu před koncem utnul jakékoli šance soupeře a ukázal, že po právu patří mezi nejlepší hráče v kanadském bodování. Stanovil tím tak konečný výsledek, který mluvil v náš prospěch a mohli jsme si na konto připsat další tři body.

U-19: FC Baník Chomutov - SK Slavia Praha 6:6 (2:1)
Sestava: Roshan, Žežulka - Stibora, Dvořák, Tylšar, Žežulka, Hájek, Fejfar, Nguyen, Brožek
Góly: 9' Dvořák (Žežulka), 31' Žežulka (Hájek), 33' Dvořák (Tylšar), 34' Hájek (Žežulka), 37' Nguyen, 39' Stibora

Asi málokdo před zápasem předpokládal, že to bude zápas tak vyhecovaný, vyrovnaný a plný zvratů a dramatických momentů. Jako první jsme se do vedení dostali my, kdy po pěkné akci skóroval zkušeně Daniel Dvořák. Ovšem na tuto trefu dokázali domácí odpovědět a nejhorší přišlo v poslední minutě, kdy domácí dokonce otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Ve Druhé půli se s tím naši jedinci nedokázali moc dobře srovnat a po dvou obrovských chybách přišly dva další tresty a na tabuli svítil výsledek 4:1, v náš neprospěch. Za tohoto stavu se trenéři Stejskal a Hrdina odhodlali ke hře bez brankáře a mělo začít dobývání domácí obrany a snaha o dramatický obrat. Skvěle nacvičená powerplay přinesla potřebný úspěch, kdy po třech odehraných minutách, ve 34. minutě bylo vyrovnáno, 4:4. Ovšem gólové hody pokračovali. Minutu po našem srovnání, opět po naší velké chybě, se dostal soupeř do vedení, 5:4. Zanedlouho bylo ale opět vyrovnáno, kdy se trefil Nguyen. Opět šli ale domácí do vedení, opět minutu po vstřelení našeho vyrovnávajícího gólu. 6:5. Minutu před koncem opět srovnával náš kapitán Stibora a dále jsme pokračovali ve hře bez gólmana a doufali v tak vydřený obrat. Ten mohl přijít 10 vteřin před koncem, kde jsme zahrávali rohový kop a využili svůj time out. Od trenéra Hrdiny dostali hráči jasně dané pokyny a s výhodou jednoho hráče navíc jsme všichni doufali, že se balon dostane do sítě a zvrhneme vítězství na svou stranu. Narychlo vytvořený signál zafungoval skvěle, ovšem v koncovce selhal Žežulka, který v pádu netrefil téměř prázdnou branku. Velmi dramatický zápas až do poslední vteřiny tak skončil smírně pro obě strany a myslím, že všichni diváci, kteří tento zápas viděli, museli být s vývojem zápasu a jeho dávkou dramatu nadmíru spokojeni.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700