Autor: Jan Šimon ml.   Vloženo dne: 30.11.2016

V sobotu odstartovala také juniorská nejvyšší soutěž. První kolo nás bohužel nezastihlo v nejlepší formě. Z neratovické haly jsme domu do Edenu dovezli pouze tři body, o které se postarali hráči starší kategorie po vítězství nad Plzní. Tento víkend pokračujeme v domácím prostředí sportovní haly Slavia.

V mladší kategorii U-17 jsme v úvodním utkání nastoupili proti Plzni. Tento zápas musel být pro oko diváka velmi příjemný, obě mužstva hráli pohledný futsal se spoustou šancí. Náš neúspěch v tomto zápase spočíval v začátku prvního poločasu, který jsme evidentně zaspali a během prvních dvou střídání jsme prohrávali 2:0. Do zápasu jsme se však dokázali dostat, kdy pár minut po druhém inkasovaném gólu dokázal snížit Cabrnoch. Během celého zápasu jsme mohli vidět spoustu spálených šancí, přičemž obzvláště našim svěřencům chyběl větší důraz při zakončení. Do druhé půle jsme nastoupili velmi odhodlaně s cílem, že zvýšíme důraz v koncovce a zápas otočíme v náš prospěch. Začalo to velmi dobře, když 5 minut po přestávce vyrovnal Lukáš Gottwald ranou na přední tyč. Bohužel v půlce druhého poločasu jsme obdrželi gól na 3:2, taktéž ranou na přední tyč. To ovšem bylo z gólových hodů vše, obě mužstva totiž zahazovala šance jak na běžícím pásu. Ovšem tento zápas, co se herní stránky týče, byl velmi dobrým vstupem do soutěže a za odvedený výkon patří hráčům velká pochvala.

Ve druhém utkání nás čekal Olympik Mělník. Rozdíl mezi prvním a druhým zápasem našeho mladšího celku byl obrovský. Do zápasu jsme vstoupili nesoustředěně a velmi laxně, čehož soupeř dokázal naplno využít. Futsalovosti tento zápas moc nepobral, Mělník vyznával v tomto střetnutí velmi defenzivní styl hry a těžil ze svého velkého důrazu, s čímž se naši hráči nedokázali srovnat a dostat se včas do zápasu. Po půli jsme prohrávali 3:O a pořádně jsme ani neohrozili domácího gólmana. O půli jsme si řekli, že musíme být více agresivní a důrazní na balónu, a že se pokusíme s výsledkem ještě něco udělat. Druhý poločas však probíhal vcelku ve stejném duchu, kdy jsme opět zaspali začátek a hned v první minutě dostali gól na 4:0. Jelikož jsme se stále nedostávali do hry, prostřídali jsme hráče v poli i gólmany a pomocí čerstvých sil se snažili s výsledkem ještě něco udělat. Důraz mělnických hráčů byl však natolik dostatečný, aby se naši hráči nedostali k trvalejšímu tlaku. Jediný gól vstřelil pár minut před koncem Lukáš Gottwald. Na tento zápas musíme všichni co nejdříve zapomenout a odrazit se hlavně od výkonu s Plzní. V příštím turnaji budeme potřebovat naplno bodovat, abychom se udrželi ve hře o postup do finální fáze.

Utkání Plzně se Slavií ve starší kategorii bylo velmi podobné zápasu mladších. Diváci mohli vidět vyrovnaný atraktivní zápas plný šancí, ze kterého jsme naštěstí odešli jako šťastnější my. Je třeba přiznat, že jsme v tomto zápase měli potřebné štěstíčko, na druhou stranu naši hráči svým nasazením a pílí šli štěstí naproti. Stejně jako mladší, i starší velmi brzo inkasovali a zápas museli otáčet. Do poločasu se nám ještě podařilo vyrovnat díky gólu Dana Dvořáka. Rozhodnutí celého zápasu přišlo až ve druhé půli, kdy výsledek na naši stranu obrátil Martin Pešek a vítězství potvrdil šťastný vlastní gól, kdy si balón do brány sklepl plzeňský obránce po Dvořákově nástřelu na zadní tyč. Do sezony tedy starší jedinci vstoupili úspěšně, což nám mělo zvýšit sebevědomí a klid.

Ve druhém utkání Olmypik potvrdil svou strategii, kdy se soustředil hlavně na defenzívní činnost, důraz a rychlé brejkové útoky. První poločas byl vyrovnaný, kdy ani jeden z celků nedokázal pořádně ohrozit gólmana soupeře. Našim hráčům, stejně jako v mladší kategorii, chyběl větší důraz a agresivita v osobních soubojích. Opět nám nevyšel začátek, tentokrát druhého poločasu, kdy jsme hned ve druhé minutě prohrávali 1:0. Přes veškerou snahu jsme díky spoustě prohraných soubojů nedokázali s Mělníkem srovnat krok a za to přišel další trest v podobě dvou dalších gólů v naší síti. Na to už naši hráči nedokázali reagovat a vše vyvrcholilo ve 34' minutě, kdy došlo ke konfliktu mezi domácím Pavlíkem a naším Martinem Peškem. Oba hráči dostali červené karty za hrubé nesportovní chování v přerušené hře.

U-17

Interobal Plzeň - SK Slavia Praha 3:2 (2:1)
Branky: 7. Cabrnoch (Přibyl) 2:1, 25. Gottwald 2:2
Slavia: Káš, Žežulka - Šprungl, Cabrnoch, Hrnčíř, Honzíček, Šimon, Gottwald, Přibyl, Kotě, Filip, Čermák, Fejfar.

Olympik Mělník - SK Slavia Praha 7:1 (3:0)
Branky: 33. Gottwald (Kotě) 6:1
Slavia: Panocha, Káš - Šprungl, Cabrnoch, Hrnčíř, Honzíček, Šimon, Gottwald, Přibyl, Kotě, Filip, Čermák, Fejfar.

U-19

Interobal Plzeň - SK Slavia Praha 1:3 (1:1)
Branky: 16. Dvořák (10m) 1:1, 25. Pešan (Fejfar) 1:2, 31. vlastní 1:3
Slavia: Roshan, Panocha - Nguyen, Brožek, Tylšar, Leitner, Pešek, Fejfar, Gabčo, Hájek, Dvořák, Přibyl.

Olympik Mělník - SK Slavia Praha 3:0 (0:0)
Slavia: Roshan, Žežulka, Panocha - Nguyen, Brožek, Tylšar, Leitner, Pešek, Fejfar, Gabčo, Hájek, Dvořák, Přibyl.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700