Autor: Jan Šimon ml.   Vloženo dne: 23.11.2016

Již tuto sobotu, 26.11 odstartuje svou mistrovskou sezonu i naše juniorka. Starší kategorie do 19 let bude obhajovat loňské stříbrné medaile, které ovšem chce ještě o stupínek vylepšit. Hlavami tohoto týmu budou trenéři Pavel Stejskal, který stojí i za loňským úspěchem, a nově také hráč A-týmu Tonda Hrdina, který se bude snažit předat získané zkušenosti z ligové soutěže.

Velký počet nováčků zaznamenal tým do 17 let, kdy z minulé nepostupové sezony zůstalo v týmu jen pár hráčů. Letos ovšem budou i ambice našich mladších hráčů ty nejvyšší a jako prvním cílem je vytyčen postup do finálové fáze a boj o medaile. Tento cíl si ujasnila nová trenérská dvojice, Jan Šimon mladší a David Hanzlíček.

Před začátkem sezony jsme ještě vyzpovídali manažera našich juniorských družstev Jana Šimona staršího a zeptali se ho na pár otázek.

Co si slibujete od nadcházející sezony?
Od sezony 2016/2017 si slibuji kvalitní předvedenou hru. Hlavně u mladší kategorie se nám do letošní sezony podařilo výrazně rozšířit kádr, ale zároveň i dost zkvalitnit. Jsou v něm hráči, kteří mají jisté kvality a předpoklady dále se prosadit ve starší kategorii a následně i v dospělém futsale. Co bude dál je však hlavně na hráčích samotných, na jejich chuti dál na sobě pracovat a jak všichni víme, i na tom, jak se bude vyvíjet jejich fotbalová kariéra.

Jak vidíte připravenost našich hráčů?
Připravenost bych zatím nechtěl hodnotit. Ukáže nám to až čas, jestli to, co jsme stihli natrénovat před začátkem soutěže, bylo dostatečné. Na fyzickou připravenost se nezaměřujeme, tu si v dostatečné míře přinesou hráči ze svých fotbalových klubů. Takže nezbývá než doufat, že vše bude jak má.

Kdo má největší šanci v budoucnu se prosadit v A-týmu?
Asi bych tady neměl nikoho jmenovat, abych našim soupeřům neulehčil práci a neřekl, na koho si mají dávat největší pozor (smích). Určitě je to v U-19 Dvořák a Stibora, kteří už mají za sebou ligové zkušenosti, a dokonce i vstřelené ligové branky. Jinak my máme jen samé talenty a kvalitu (smích), tak jak je hodno našeho klubu. V mladší kategorii je spousta a spousta kvalitních kluků, jmenovat nebudu nikoho, mají před sebou ještě všichni dlouhou cestu a teprve ukáže čas, kdo z nich to s futsalem myslí vážně.

Jste spokojen s trenérským obsazením a tréninkovou náplní?
Trenérské obsazení se pro letošek hodně změnilo. Vlastně zůstal jen trenér devatenáctky Pavel Stejskal. K němu se přidal Tonda Hrdina, který má jako hráč “áčka“, mistr juniorky 14/15 a čerstvě i reprezentant dospělých hodně co předávat. U mladších je nově vytvořená dvojice David Hanzlíček a Jan Šimon ml., která do přípravy vlétla s velkou chutí a nezbývá než jen doufat, že jim vydrží. Určitá a ne malá kvalita je i zde. David hrál ve fotbale republikové soutěže mládeže a Honza také ochutnal mistrovský titul s juniorkou a k tomu přidal i reprezentační start za U-19. Podle toho, co jsem viděl v přípravě, jsem spokojen a trenérské tandemy mají mou plnou důvěru a podporu.

Těšíte se na sezonu?
Těším se na vše, co je spojeno s naším klubem a jménem Slavie. Věřím, že na konci budeme spokojeni z dobře odvedené práce, a jestli budou i výsledky navazující na sezony předchozí, bude vše jen a jen veselejší.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700