Vloženo dne: 7.2.2015

Po vynikajícím výkonu jsme zcela zaslouženě porazili ve finále juniorské ligy v kategorii U19 Tango Brno 2:0 (0:0), po brankách Vandase a Antonína Hrdiny, a stali se Mistry České republiky ve futsalu FIFA. Hráčům i realizačnímu týmu letělo do Vyškova okamžitě obrovské množství gratulací a přání. Zaslouženě. Mistrovský titul, byť v juniorské kategorii, je obrovským úspěchem klubu, patrně největší v jeho dosavadní, téměř dvacetileté historii. 

Po dramatické výhře nad Helasem jsme měli možnost sledovat svého potencionálního soupeře ve druhém semifinále Tango Brno - Sparta Praha. A nutno říct, že brněnský futsalový a kolektivní projev, na kterém je obrovsky viditelný rukopis skvělého trenéra Brůny, budil respekt. Navíc jsme měli v paměti, jak nás tento tým "smetl" z palubovky před dvěma lety v Otrokovicích....

Tentokrát ale bylo všechno jinak, a Otrokovice jsme soupeři vrátili i s úroky. Od první vteřiny náš tým sebevědomě tlačil na pilu, diktoval tempo hry, a dával jasně najevo, kdo je na hřišti pánem. Bohužel ale bez gólového efektu, a tak jsme dlouho trnuli, aby nepřišla nějaká nešťastná branka v naší síti. Tu již hájil Bartůněk. Jeden z nečekaných hrdinů semifinále, David Roshan přece jen zůstal na lavičce, ovšem ukázal jaký další gólmanský klenot naše juniorky vyprodukovali, a má svou budoucnost před sebou.

Tango přečkalo především v prvním poločasu několik našich obrovských šancí, za velkého přispění brankáře Hanzlíka. Až osm minut před koncem jsme se dočkali. Z nenápadné akce, kdy se Vandas téměř z poloviny hřiště pustil na střed, a snad z 15 metrů parádně trefil po zemi o tyč vítězný gól. Přitom ještě den před Final Four nebylo jasné zda kvůli nemoci pojede. Než se Tango vzpamatovalo, dostalo vzápětí druhý úder. Hrdina vybojoval míč, vyhrál souboj s gólmanem, a v pádu dokázal trefit přesně. Brno zkusilo power-play, ale neúspěšně. Stav zůstal nezměněn. A tak mohla po závěrečném hvizdu propuknout naše obrovská radost.

Děkujeme všem za skvělou reprezentaci klubu SK Slavia Praha. Zároveň touto cestou děkujeme pořadatelům za výborně odvedenou práci a kvalitně organizačně zvládnuté Final Four.

SK Slavia Praha - Tango Brno 2:0 (0:0)
Branky: 31. Vandas, 33. Hrdina
Slavia Praha: Bartůněk, Roshan - Hrdina, Vandas, Čonka, Šmíd, Šimon, Žampa, Výborný, Zdychynec, Hořák, Káš, Muller.
Trenéři: Svoboda, Vejvoda, Vedoucí mužstva: Čikara, Generální manažer: Jan Šimon.

Konečné pořadí
1. SK Slavia Praha
2. FC Tnago Brno
3. AC Sparta Praha
4. Helas Brno

Záznam utkání, ve kterém jsme doáhli na titul Místra ČR:
 


Slavnostní ceremoniál:

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700