Autor: Jan Šimon   Vloženo dne: 10.1.2015

Sparta působí ve futsalových soutěžích teprve druhým rokem, její juniorské týmy měly letos svou premiéru. Naše bilance však příliš lichotivá nebyla. "A" týmy se střetly třikrát, a byla z toho jedna výhra Sparty a dvě remízy. Junioři se utkali poprvé na podzim, a naše fotbalovými povinnostmi oslabená mužstva po velmi nešťastných průbězích zápasů neuhrála ani bod. Vše se tak nakonec zlomilo až dnes! První vítězné derby si do historických análů zapsala naše U17, která rozdílem třídy přehrála svého soupeře, a nakročila do dalšího Final Four. Náš rival v této kategorii již svojí šanci ztratil. Navíc v druhém utkání starší kategorie U19 přišla další prohra a opět byl výkonnostní rozdíl jasně patrný a viditelný i pro oko futsalového laika. Dnes prostě Slavia svého soka dvakrát převálcovala. I v této kategorii bychom dle našich počtů měli být jasným postupujícícm. O tom zda z prvního nebo druhého místa, a zda do Final Four postoupí s naším týmem Sparta nebo Olympik Mělník, se rozhodne v závěrečném turnaji.

U 17: AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 1:4 (0:3)

Sestava: Roshan David – Šrůtek Michal, Čermák Martin, Stibora Vladimír, Dvořák Daniel, Šimon Jakub, Čermák Antonín, Tylšar Pavel, Wagenknecht Luboš, Leitner Patrik
Branky : 6´Šrůtek, 8´, 13´Leitner, 35´Tylšar

Poslední utkání dnešního dne bylo utkáním, pro které všichni děláme co děláme, a má být sladkou třešničkou na dortu. Dnešní den pro nás onou třešničkou byl. Po prvním turnaji na začátku sezóny jsme si museli počíst euforická prohlášení, a Sparta se již skoro viděla mistrem. Škoda, že to byly jediné články na jejich webu. O prohách se tam tak nějak neinformuje. Jak už proběhlo na sociálních sítích, "zajíci se sčítají až po honu".

Nechci tady psát nic v duchu zesměšnění našeho odvěkého rivala a hrotit tak vztahy, které jsou už více jak sto let vyhrocené dost a dost. Rád bych jen napsal, že dnešní utkání se odehrávalo plně v naší režii a výsledek na tabuli po konečném hvizdu zcela korespondoval s děním na hřišti. O výsledku zápasu bylo vlastně rozhodnuto už po prvním dějství. Není však pravdou, že by druhá půle byla jen dohráváním zápasu, to by asi ani nebylo u tak renomovaných klubů možné, ale zodpovědný přístup ke hře z naší strany nepovolil soupeři, aby na konečné radosti z výsledku něco změnil. Je třeba poděkovat všem, kteří se na úspěchu celého dne podíleli. Jsme tým a jako tým jsme dnes i na hřišti hráli a VYHRÁLI. Vím, že dneškem nic nekončí a určitě všichni dobře víme, že poslední krok je tím nejtěžším, proto doufám, že s pokorou přistoupíme i k poslednímu turnaji. Loňské stříbro se přeci nezrodilo z ničeho a je na čem stavět. A pokud jsou naše propočty správné, poslední turnaj již na naší opětovné účasti ve finálovém turnaji nemůže nic změnit. Slavia 4EVER!

U 19: AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 0:4 (0:3)

Sestava: Bartůněk Michal – Čonka Matěj, Šimon Jan, Zdichynec Sebastian, Šmíd Jan, Hrdina Antonín, Sedláček František, Vandas Pavel, Žampa Viktor, Výborný Filip, Hořák Jan, Káš Jakub, Müller Erik, Němec Aleš
Branky : 2´, 19´, 35´Vandas, 6´Výborný

Hodnocení druhého derby v historii juniorských týmů starší kategorie je pro mě, stejně jako pro každého slávistu, velice příjemné. První střetnutí, které jsme odehráli na úvodním turnaji pro nás nedopadlo dobře a odešli jsme poraženi v poměru 5:4.

Jak už to tak bývá, přečetli jsme si, jak jsme celé utkání tahali za kratší konec a dokonce jsme se dozvěděli rozbor situace v naší šatně. Jen ve stručnosti připomenu, že hráči byli nazváni hvězdami, které se jen hádají a nehrají jako tým. Nezastírám, že jsem byl takovým hodnocením překvapen, ale na druhou stranu si plně uvědomuji, že to ke sportu patří a k derby o to víc.

My cítíme pokoru a respekt k soupeři, a proto si nedovolíme hodnotit kabinu soupeře, jeho hru, odborné trenérské vedení, nebo snad dokonce chování na hřišti, to ať si kompetentní učiní sami u svého týmu.

Dnes jsme vyhráli rozdílem třídy a soupeři jsme nedovolili nejen vstřelit, ale ani nijak zásadně ohrozit našeho strážce branky. Naše dnešní hra to prostě nedovolila. Soupeř se snažil, aby Michal Bartůněk přišel o další zaslouženou nulu na svém kontě, ale marně. Druhou výraznou personou, kterou je třeba zmínit, byl Pavel Vandas. Ten pro změnu třemi přesnými trefami doslova vystřelil rivala z domácí haly. Neznamená to ale, že by ostatní hráli špatně, naopak. Jen se prostě ukázalo, kdo si zase obul střelecké sálovky nabité ostrou municí. Přesto je potřeba vidět i negativa. Tím hlavním je to, že naší hře by slušel ještě kolektivnější výkon. Jsme si toho vědomi.

Před posledním turnajem za čtrnáct dní v Teplicích máme velice dobře našlápnuto do finálových bojů a uděláme vše proto, abychom se ve starší kategorii do závěrečných bojů dostali už potřetí v řadě. Určitě proto uděláme všichni všechno a cíl naší mise bude splněn.

Aktuální tabulky a pořadi zde!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700