Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 25.9.2014

Start CHANCE futsal ligy je za dveřmi. V pátek se odehraje hned pět ze šesti utkání prvního kola. Nejlákavějším duelem bude ten v Chrudimi. Domácí ERA-PACK přivítá od 20 hodin Balticfloru Teplice, která má českému mistrovi po loňském finále co vracet.

1. kolo CHANCE futsal ligy

FK ERA-PACK Chrudim – FC Balticflora Teplice (SH Chrudim)
Repríza loňského finále. Liga asi nemohla začít lépe. Obzvlášť, když se v přípravě dařilo oběma celkům. Chrudim posílala tým o Kilmera, Alvarita a Paulinha. Odešel jí ovšem nejlepší hráč finálové série Douglas. Tým je však odhodlaný získat jedenáctý titul ve své historii a ideální by pro Chrudim bylo začít vítězstvím. Jednu velkou ztrátu však ERA-PACK utrpěl. Do hry ještě nějaký čas nezasáhne legenda futsalu Roman Mareš, který si nechal operovat koleno.
Ani Teplice v přestupním období nezaháleli. Tým povede nově hrající trenér Giva, který si přivedl zahraniční hráče Jeronima, Marcia a Sidneie. Velkým českým transferem byl přesun reprezentanta Michala Kovácse z Tanga na sever Čech. Tepličtí se do sezóny odráží z dobré přípravy, ve které vyhráli snad vše, co se dalo. Cílem Balticflory do nové sezóny je zisk titulu.

SK Olympik Mělník – Mados MT Hradec Králové (SH Neratovice)
Nováček z Mělníka hostí loni desátý tým tabulky CHANCE futsal ligy Mados MT Hradec Králové, který se těsně zachránil. „Po třech letech se vrací do Neratovic první liga a už jen tohle by mělo být velké lákadlo,“ zval fanoušky Olympiku Mělník trenér týmu Pavel Šuba a pokračoval: „Jsem přesvědčen, že diváci uvidí velice dramatické a vyrovnané utkání, plné bojovnosti a nasazení. Doufám, že bude k mání i dobrá futsalová hra, hodně šancí a taky gólů.“ Hradečtí futsalisté jsou s losem soutěže spokojení. „Na první kolo jsme dostali našeho předloňského soupeře v boji o postup do první ligy. Los se zdá být velmi příjemný, ale určitě nás nečeká lehký soupeř. Jdeme do utkání s tím, že chceme uspět a odvézt si z Mělníku tři body,“ zdůraznil manažer týmu Miloš Němeček a navázal: „K úspěchu by nám měli pomoci i nové tváře v sestavě - Váňa, Srkal a Beran. Věřím, že rozhodne zkušenost a motivace trenéra Hoffmana.“

FK SAT-AN Kladno – Helas Brno (SH Kladno)
Na Kladně se na úvod sezóny očekává vyrovnaný boj. Domácí mají Helasu co vracet. Loni s nimi doma v televizním utkání prohráli. Satani do sezóny vstupují bez své hlavní hvězdy Davida Friče, který kývnul na trenérské angažmá ve Spartě. Navíc u mužstva skončil trenér Petr Hlaváč. Kádr opustil také Marek Chrobák, který bude hrát druhou ligu za Gardenline Litoměřice. Na Kladno se naopak z Benaga vrátil Petr Šnídl. Brněnský Helas nedoznal žádné výrazné změny. V kádru i nadále pokračuje zkušený brankář David Šimon, který bude předávat své umění mladé reprezentační naději Robertu Dangovi. Tým bude opět spoléhat na futsalové umění kapitána Davida Cupáka, kterému výborně sekundují hráči jako Lacko, Lidmila, Sýkora nebo Ovčačík.

FC Benago Zruč n. S. – 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto (SH Zruč n. S.)
Benago chce ve staronovém domácím prostředí ve Zruči nad Sázavou zahájit úspěšnou šňůru zápasů. „S Nejzbachem jsme odehráli snad historicky první zápas lize a máme s nimi nejvíce vzájemných zápasů. Je to těžký soupeř, který hraje tvrdě a s dlouhými výhozy Gerčáka na dlouhány typu Semerád, Michalec či Vladyka,“ prozradil hlavní zbraň soupeře domácí trenér Beni Simitči. „Letos posílili a přišel i nový trenér Kopecký, takže osobně očekávám velmi těžký zápas, ale přes veškerou úctu a respekt vůči Nejzbachu, nic jiného než výhru neočekávám,“ zdůraznil zručský trenér. Hosté z Vysokého Mýta přijedou s novým trenérem Markem Kopeckým i se staronovými hráči. Do mužstva se ze Sparty vrátili Pavel Formánek a Miroslav Semerád. Z Chrudimi zavítal do Nejzbachu i Petr Popelka. V týmu pochopitelně nechybí ani brankářská jednička Libor Gerčák.

FC Tango Brno – AC Sparta Praha (SH Vodova Brno)
Do Brna přijede Sparta. To už hovoří samo o sobě. Tango sice přes léto bojovalo s finančními problémy, ale do nové sezóny jde připravené a odhodlané Spartu porazit. „Fanoušci se mohou těšit na omlazený tým. Z kádru odešli Brazilci a dva reprezentanti Kovács se Seidlerem, i tak máme silné mužstvo,“ upozornil prezident klubu Jiří Štěrba a navázal: „Hráči jsou odhodlaní navázat na předchozí úspěšné roky Tanga. Pevně věřím, že nebudeme hrát v lize podřadnou roli. Máme nového trenéra Vlastu Bartoška, který je zárukou kvality naší přípravy. Věřím, že Spartu nemile překvapíme.“ Sparta má nového trenéra Davida Friče a odhodlaný, který chce vyhrávat. „V prvním kole nás čeká třetí tým loňského ročníku Tango Brno. Po dlouhé a kvalitní přípravě se všichni těší na první mistrovské utkání, ve kterém budeme chtít maximálně uspět, i když to rozhodně nebude jednoduché utkání. Především pak proto, že nový trenér Tanga Vlastimil Bartošek zná spoustu hráčů Sparty ze svého dřívějšího působení v Praze v jiném klubu,“ uvědomoval si před zápasem nový kapitán Sparty Miroslav Rott.

Zápas Třince se Slavií Praha se odehraje 28. října 2014 před kamerami České televize ve zbrusu nové hale v Třinci.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700