Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 16.12.2013

CHANCE futsal liga pokračovala v pátek čtyřmi zápasy 14. kola. Na Kladno přijely vedoucí Teplice a na zápas nebudou vzpomínat v dobrém. Domácí satani zvítězili 5:3 a to hráli dvě minuty bez vyloučeného Davida Friče. Využije Chrudim teplického zaváhání?

FK SAT-AN Kladno – FC Balticflora Teplice 5:3 (0:0)
Kladenští futsalisté to dokázali. Jsou prvním týmem, který za čtrnáct kol dokázal porazit teplickou Balticfloru. Jejich výhra se zrodila až po bezbrankové první půli. Na vedoucí gól kladenského Čurdy ještě odpověděl Holý, jenže pak domácí odskočili na rozdíl dvou branek. A to hosté nevyužili ani přesilovku po vyloučení Friče. V poslední desetiminutovce však Balticflora zabrala a během jedné minuty srovnala na 3:3. Závěr utkání však patřil satanům. Výborný ve 37. minutě poslal Kladno do vedení a výhru domácích pečetil v poslední minutě z pokutového kopu Fitzel – 5:3. „V utkání bylo vidět vše,“ radoval se domácí trenér Petr Hlaváč, „Mělo náboj od začátku do konce. V prvním poločase hrály lépe Teplice a nás podržel brankář Konečný, který chytil pět branek. Ve druhém poločase byl zápas vyrovnaný a určitě jsme si za druhou půlku výhru zasloužili.“ Kladno nepoložilo ani vyloučení zkušeného Friče. Naopak! „Po přestávce byla k vidění hra v oslabení, power play, vedení o dva góly a následné vyrovnání. Poté jsme zase o dva góly vedli. Vyloučení Davida Friče nám paradoxně pomohlo. Tým se v ten moment ještě více nabudil. Utkání jsme zvládli a díky patří celému mužstvu, které podalo parádní výkon,“ chválil Hlaváč. Teplický kapitán Jiří Novotný chválil svůj tým za první poločas: „Do zápasu jsme vstoupili velice aktivně a během prvního střídání jsme měli čtyři brankové příležitosti. Kladno jsme jednoznačně přehrávali, a kdybychom o půli vyhrávali o šest branek, nikdo by se nemohl divit. Jenže brankář Konečný Kladno podržel a díky němu se šlo do kabin za stavu nula nula.“ „Na začátku druhé půle se domácím vydařil brejk, na který dokázal Holý vzápětí odpovědět. Od tohoto stavu bylo utkání hodně kouskované. Červená karta, desetimetrové kopy a celkově k vidění velice vypjatý zápas. Když jsme vyrovnali na tři tři, měli jsme psychickou výhodu na naší straně, ale závěr zápasu jsme jednoznačně nezvládli. Musím tak pogratulovat Kladnu k vítězství a zisku tří bodů,“ dodal Novotný.

Branky a nahrávky: 23. Čurda, 25. Hafenrichter (Pleyer), 30. Fitzel (pk), 37. Výborný, 40. Fitzel (pk) – 24. Holý (Ferreira), 33. Tiago (Ferreira), 33. Holý (Tiago).
Rozhodčí: Kaštánek – Matyš. ŽK: Müller. Fitzel - Ferreira, Tiago, Sláma. ČK: 27. Frič (K). Diváci: 70.
Kladno: Konečný (Pergl) – Vašák, Veselý, Hafenrichter, Müller, Výborný, Fitzel, Pleyer, Frič, Čurda, Abrhám, Chrobák, Jaráb. Trenér: Petr Hlaváč.
Teplice: Tiago (Kalina) – Barbosa, Pinto, Kiliján, Ferreira, Lima, Novotný, Ribeiro, Sláma, Salák, Holý, Žák. Trenér: Bruno Barbosa.

UFA Salamandr Hradec Králové – SK Slavia Praha 1:8 (1:2)
Hradečtí futsalisté nezačali utkání se Slavií příliš dobře a už v 9. minutě prohrávali 0:2. Do přestávky však snížil Podolník a Salamandr měl naději. Ta však vzala za své hned po přestávce. Pražané vstřelili šest branek a zaslouženě vyhráli 8:1. Trenéra Hradce Petra Hoffmanna výsledek zklamal: „Chtěli jsme si před Vánoci bodově pomoct jako každý tým. První poločas jsme odehráli podle představ. Prohrávali jsme sice jedna dva, ale byli jsme v kontaktu. Během druhého poločasu se Slavia ukázala jako výrazně futsalovější tým a zaslouženě zvítězila. Skóre postupně narůstalo až na děsivých osm jedna. Rozhodly zkušenosti a futsalový přístup.“

Branky a nahrávky: 14. Podolník (Černý) – 6. Brychta (Míča), 9. Novotný, 24. Vandas (Míča), 26. Míča (Oliva), 32. Novotný, 35. Brychta, 37. Matějka (M. Hrdina), 40. Oliva (Brychta).
Rozhodčí: Nagy – Trlida. ŽK: Podolník, Černý, Stejskal, Jelínek – Míča.
Hradec Králové: Menšl (Mašek) – Černý, Hrůša, Podolník, Šmíd, Holec, Friedl, Jelínek, Stejskal, Fidra, Chromek, Vydarený. Trenér Petr Hoffmann.
Slavia Praha: Krajč (Kučera) – Brychta, Eisenreich, Vejvoda, Vandas, Oliva, Novotný, Sop, M. Hrdina, Krátký, Míča, Matějka. Trenér Jiří Baborák.

Helas Brno – AC Sparta Praha 5:4 (2:2)
Do Brna přijela pražská Sparta, která nakonec odjela z palubovky Helasu poražena. Helas vedl po trefách D. Cupáka a Sýkory 2:0, jenže si nepohlídal konec poločasu a brankář Šimon dvakrát kapituloval po střelách Semeráda a Rotta. Ve 29. minutě však domácí rázem vedli o tři branky, což bylo nakonec klíčové. Vedení Brněnských 5:2 ještě Pražané stáhli na rozdíl jednoho gólu, ale více se jim už nepovedlo. Domácí trenér Jan Loup poukázal na marodku jeho hráčů: „Zápas hodnotím z dvou pohledů. Poprvé v sezoně jsme nastupovali ve značně oslabené sestavě. Poslední zápasy jsme hráli na sedm lidí, z nichž mi tři chyběli. Museli jsme improvizovat a o to je výhra cennější. Zápas byl ubojovaný. Moc futsalové kvality k vidění nebylo.“ „Podle mě šlo o vyrovnaný zápas, který mohl vyhrát kdokoli,“ pokračoval Loup, „Dokázali jsme odskočit na tři góly, což bylo rozhodující. Vedení jsme pak se štěstím udrželi, i když soupeř měl v power play hodně šancí.“ „Hrálo se na jednu bránu,“ povzdechl si po zápase manažer Sparty Jan Horáček. „Měli jsme převahu, ale soupeř nás jednoduše trestal do otevřené obrany. Čtyři góly jsme dostali z rychlého protiútoku po našich individuálních chybách. Soupeř hrál důrazně, což dělalo problém některým našim hráčům. Prohrávali jsme dva pět, jenže výsledek jsme stáhli. Bohužel, nevyšly nám začátky obou poločasů. Kdyby se hrálo ještě minutu, tak bychom určitě vyrovnali,“ myslí si Horáček. Jeho tým bude mít po Novém roce co dělat! „Rok jsme nezakončili pěkně. Chtěli jsme navázat na předchozí dva zápasy, ale budeme se muset hold vrátit na vítěznou vlnu po Novém roce v derby se Slavií,“ dodal sparťanský manažer.

Branky a nahrávky: 1. D. Cupák (Havel), 7. Sýkora (D. Cupák), 23. Lacko (Havel), 27. Havel (D. Cupák), 29. Sýkora (Klimeš) – 15. Semerád (Rott), 19. Rott (Formánek), 32. Dlouhý (Havrda), 38. Srkal (Dlouhý).
Rozhodčí: Petr – Linhart. ŽK: Klimeš (H).
Helas Brno: Šimon (Tuháček) – D. Cupák, Hanuš, Ovčačík, Vlach, V. Cupák, Presl, Klimeš, Lacko, Havel, Sýkora, Skoupý, Schneider. Trenér Jan Loup.
Sparta Praha: Mareš (Vozár) – Dlouhý, Beran, Semerád, Havrda, Rott, Srkal, Formánek, Vodecký, Zapletal, Peša. Trenér Aleš Štorc.

SK Indoss Plzeň – 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto 4:4 (2:2)
Poslední Indoss konečně bodoval. Na své palubovce dokázal obrat o body Vysoké Mýto. Plzni vyšel parádně vstup do zápasu. Během první minuty totiž skórovali Kasýk s Vnukem. Jenže závěr poločasu si svěřenci trenéra Kadlece za rámeček nedají. Sklenář dvěma trefami během dvaceti vteřin vyrovnal na 2:2. Nejzbach na svůj počin navázal i po přestávce, kdy ho poslal do vedení Šabata. Indoss ale našel sílu zápas otočit. Ve 30. minutě srovnal Štrajt a o tři minuty déle rozradostněl domácí publikum Šíša – 4:3. Vysoké Mýto však umí hrát power play, z níž brankář L. Gerčák srovnal na konečných 4:4. „Na soupeře jsme byli nachystaní a během první minuty jsme vstřelili dva góly. Soupeř se oklepal, srovnal hru a my jsme pozorně bránili. Nejzbach měl míč pod kontrolou, ovšem my jsme vycházeli z dobrého obraného bloku. Soupeře jsme do žádných vážných šancí nepouštěli. Naopak jsme mohli zápas rozhodnout. Soupeř nás ke konci první půle během dvaceti vteřin potrestal a srovnal na dva dva,“ zhodnotil úvodní dějství plzeňský trenér Tomáš Kadlec. Do druhé půle nevstoupili domácí optimálně a Nejzbach se ujal vedení. „Po vyrovnaném průběhu druhé půle se nám během tří minut podařilo otočit skóre. Soupeř má však dobrou power play s brankářem Gerčákem. Hosté nás dostali pod tlak, což vyústilo v gól právě brankáře Libora Gerčáka. Soupeř chtěl ke konci rozhodnout, ale byli jsme to my, kdo měl dvě šance do prázdné brány. Remíza odpovídá průběhu hry,“ dodal Kadlec.

Branky a nahrávky: 1. Kasýk (D. Míka), 1. Vnuk (D. Míka), 30. Štrajt (Šíša), 33. Šíša (Koc) – 20. Sklenář (Šabata), 20. Sklenář (Šabata), 21. Šabata (Vladyka), 37. L. Gerčák (Vágner).
Rozhodčí: O. Černý – Kubr. ŽK: Kučera, Vnuk, Šíša – Sklenář, Bouška, Vágner. Diváci: 100.
Plzeň: Vild (Vykoupil) – Šíša, Scheinherr, M. Míka, Vitouš, Koc, D. Míka, Kučera, Böhm, Kadlec, Kasýk, Vnuk, Štrajt, Trenér Tomáš Kadlec.
Vysoké Mýto: L. Gerčák (Molnár) – Sklenář, Münzberger, Šabata, Michalec, Jiráský, Netolický, Forgáč, Vladyka, Bouška, J. Gerčák. Trenér Martin Brychta.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700