Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 20.10.2013

Čtyřmi zápasy 6. kola pokračovala v pátek večer CHANCE futsal liga. Chrudim porazila ve východočeském derby Vysoké Mýto 6:1 a minimálně do úterý je v čele tabulky. Nováček z Hradce Králové vyhrál důležité utkání na palubovce Plzně. Pražské derby mezi Benagem a Spartou skončilo nerozhodně 3:3. Další pražský klub Slavia prohrál na Kladně.

Indoss Plzeň - Salamandr Hradec Králové 3:5 (1:3)

Hradec Králové přijel na utkání pozdě, což se projevilo hned v 1. minutě, kdy skóroval domácí M. Míka. Jenže Salamandr do přestávky skóre třemi góly otočil. Po přestávce si udržoval dvojnásobný náskok a připsal si druhou výhru v řadě. Plzeň nadále zůstává poslední.

Petr Kučera (hrající asistent Plzně): „V utkání jsme chtěli bezpodmínečně vyhrát a urvat tři body. I díky tomu, že hosté přijeli pozdě, se nám začátek povedl. Dali jsme rychlou branku, která nás bohužel neuklidnila. Pak jsme během čtyř minut dostali hodně laciné branky. Hosté se dostali do vedení a nás překvapili tím, že hráli hodně důrazně a měli dobře propracovanou defenzívu. Nedokázali jsme si s tím poradit. O přestávce jsme si řekli, že rozhodne jedna branka. Bohužel, dali ji hosté a odskočili nám na tři branky. Druhý poločas byl hodně nervózní, šance byly na obou stranách a rozhodčí měli na nás trochu asi přísnější metr. Myslím si, že to byl spíše fotbalový boj než futsalový zápas. Pro nás je to velká ztráta, zůstali jsme na posledním místě a musíme získat body hned příští týden v Brně.“

Petr Hofmann (trenér Hradce Králové): „Utkání bylo velmi tvrdé. Na zápas jsme měli složitou cestu, protože auto s většinou hráčů se zaseklo v Praze na jižní spojce a polovina týmu dorazila až se začátkem zápasu. Také jsme hned od první minuty prohrávali, ale do poločasu jsme výsledek otočili. Utkání jsme zvládli tím, že jsme pokaždé udrželi rozdíl ve skóre minimálně na dvou brankách. Ke kontaktnímu gólu jsme domácí nepustili a dovedli jsme zápas do vítězného konce. V závěru jsme ještě neproměnili tři desetimetrové kopy, ale vítězství o dvě branky je zasloužené.“

Branky a nahrávky: 1. Míka M. (Míka D.), 29. Vitouš (pen.), 37. Koc - 6. Chromek (Šmíd), 9. Šmíd, 10. Friedl (Chromek), 25. Kilevník (Podolník), 29. Podolník.
Rozhodčí: Gryc – Hofmann. ŽK: Kučera, M. Míka, Koc, Gabriel – Černý. Diváci: 100.
Plzeň: Vild (Vykoupil) – Kučera, M. Míka, D. Míka, Vitouš, Filinger, Koc, Böhm, Lukáš, Gabriel, Scheinherr. Trenér Tomáš Kadlec.
Hradec Králové: Menšl – Šmíd, Vydarený, Černý, Podolník, Kilevník, Hrůša, Friedl, Chromek, Holec, Mašek, Jelínek. Trenér Petr Hofmann.

ERA-PACK Chrudim - Nejzbach Vysoké Mýto 6:1 (3:1)

Chrudim si došla k pohodlnému vítězství a posunula se do čela ligy. Nejzbach, který přijel hodně oslaben, dokázal ještě Müzbergerem snížit na 1:2, ale to bylo z jeho strany vše. V domácím dresu se opět střelecky prosadil Max, který dal tři branky.

Martin Brychta (trenér Nejzbachu): „Do Chrudimi jsme jeli v okleštěné sestavě, chybělo mi pět hráčů. Vladyka kvůli střevním potížím nastoupil pouze ve druhém poločase na část utkání. Snažili jsme se ubránit, co se dalo. To se nám jakžtakž podařilo a neinkasovali jsme více branek. Bohužel, nevyvarovali jsme se některých chyb, ze kterých poslední dobou inkasujeme laciné góly. Nebylo jich však tolik, aby ERA-PACK navýšil skóre na dvouciferný počet. Jsem spokojený s výsledkem i s výkonem hráčů.“

Branky a nahrávky: 8. Max, 13. Max (Slováček), 16. Koudelka (R. Mareš), 22. Max (Slováček), 34. Chmelík, 38. Slováček (Chmelík) - 14. Münzberger (Mich. Brychta).
Rozhodčí: Bělovský – Rybka. Bez karet. Diváci: 400.
Chrudim: Meller (Žďánský, Olinha) – R. Mareš, Popelka, Max, Douglas, Rešetár, Felipe, Koudelka, Chmelík, Slováček. Trenér Daniel.
Vysoké Mýto: L. Gerčák – Münzberger, Šabata, J. Gerčák, Michalec, Jiráský, Molnár, Netolický, Mich. Brychta, Vladyka, Ráliš. Trenér Martin Brychta.

SAT-AN Kladno - Slavia Praha 6:3 (3:2)

Kladenští satani hráli druhé domácí utkání, ve kterém odčinili vysokou porážku z utkání s Tangem. Hattrick v domácím dresu nastříleli Jaráb s Pleyerem. Oba střídavě zatěžovali konto soupeře, který dokázal sice snížit na kontaktních 3:4, jenže místo vyrovnání inkasoval ještě dvakrát. Domácí díky výhře už tři utkání v řadě neprohráli.

Petr Hlaváč (trenér Kladna): „Po kvalitním výkonu směrem dopředu jsme zaslouženě vyhráli. Směrem dozadu tam bylo ještě spousty věcí, které se mi nelíbily. Kdyby byl mančaft Slavie produktivnější, tak by zápas mohl vypadat úplně jinak. Dopředu jsme opravdu dávali branky po nacvičených akcích, to mi udělalo radost. Celkově jsme asi vyhráli zaslouženě.“

Jiří Baborák (trenér Slavie): „Vstup do zápasu se nám vůbec nepodařil, inkasovali jsme snad po třiceti vteřinách. Přitom šli hráči na hřiště nažhavení, ale vůbec to neukázali. Zůstalo jen u slov. Pozdě jsme přistupovali k hráčům, nehráli jsme agresívně a po zásluze jsme prohrávali. Pak jsme se dvakrát nebo třikrát dostali do zápasu, prostřídal jsem se stavu, snížili jsme na tři čtyři, ale vzápětí jsme udělali hrubku a dostali do prázdné brány pátý gól. Pořád jsme tahali za kratší konec a soupeř hrál, co potřeboval. Šest minut před koncem jsme začali hrát power play, domácím jsme skoro nepůjčili balon, ovšem nic z toho nebylo.“

Branky a nahrávky: 1. Jaráb (Junek), 12. Pleyer (Frič), 14. Jaráb, 21. Pleyer (Frič), 31. Pleyer (Junek), 34. Jaráb (Pleyer) - 7. Novotný (Filinger), 15. Novotný (Matějka), 22. Brychta (Blasco).
Rozhodčí: Melničuk – Chládek. ŽK: Frič - Oliva, Filinger. Diváci: 70.
Kladno: Konečný (Tetour) – Junek, Vašák, Veselý, Hafenrichter, Müller, Výborný, Pleyer, Frič, Abrhám, Chrobák, Jaráb, Kubík. Trenér Petr Hlaváč.
Slavia: Krajč (Kučera) – Brychta, Žampa, Eisenreich, Ulich, Filinger, Krátký, Oliva, Sop, Novotný, Blasco, Matějka. Trenér Jiří Baborák.

Benago Praha - Sparta Praha 3:3 (2:2)

Derby mezi Benagem a Spartou zahájili lépe hosté. Rudí se dostali do dvoubrankového vedení, o které však během patnácti vteřin třinácté minuty přišli, když dal dvě branky Mareš. Po přestávce Sparta znovu vedla po trefě Semeráda, ale Benago znovu přišlo s odpovědí, když přihrávku Rodka zužitkoval Douglas – 3:3. Benago doma naposledy vyhrálo v prvním kole. Sparta podruhé za sebou remizovala.

Beni Simitči (trenér Benaga): „Rozhodčí zápas nezvládli. Spartě procházely samé fauly, a když oni sami upadli, tak to byl pokaždé faul. V první půli měli mít daleko dříve šestý faul. Třetí branku jsme dostali po pěti vteřinách při rozehrání autu. Jinak výsledek beru jako ztrátu. Doma musíme vyhrávat. Měli jsme je porazit, ale prospali jsme začátek zápasu, kdy jsme si dali sami dva góly. Pak jsme je dohnali, když dal Mareš dvě pěkné branky během několika vteřin. V závěru zápasu jsme chodili do brejků, ale místo zakončení jsme nabídli brejky soupeři. Tutovky prostě musíme proměňovat. Remíza je spravedlivá, ale neuspokojivá. Sparta není soupeř, který by nám měl brát body.“

Jan Horáček (manažer Sparty): „Začali jsme hrát odzadu. Utkání bylo opatrné, ale nám se na začátku podařilo dát dva pěkné góly. Jenže během patnácti vteřin jsme dostali dvě branky a o náskok jsme přišli. Pak už to byl boj. Zápas byl vyrovnaný a šance byly na obou stranách. My jsme jich měli o maličko víc. Na konci mělo i Benago dvě gólovky. Utkání bylo kvalitní, z naší strany šlo o nejlepší výkon v lize a na druhou stranu musím říct, že i soupeř byl nejsilnější, kterého jsme zatím potkali.“

Branky a nahrávky: 13. Mareš (Lištván), 13. Mareš (Douglas), 34. Douglas (Rodek) - 6. Havrda (Zapletal), 9. Zapletal (Havrda), 33. Semerád (Šnídl).
Rozhodčí: Kaštánek – Smreček. ŽK: Lištván, Douglas, Štverák, Brahimi – Šnídl, Havrda. Diváci: 100.
Benago: Vahala (Bezstarosti) – A. Simitči, Rodek, Lištván, Douglas, Kočí, Hoxha, Štverák, Brahimi, Mareš. Trenér Beni Simitči.
Sparta: Vozár (Sochůrek) – Dlouhý, Semerád, Fichtner, Havrda, Holeček, Srkal, Šnídl, Stejskal, Vodecký, Zapletal. Trenér Aleš Štorc.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700