Autor: Tereza Karpíšková   Vloženo dne: 21.11.2012

Po dlouhé reprezentační pauze se včera opět rozjela nejvyšší futsalová soutěž. Domácí utkání hostil Nejzbach Vysoké Mýto, Helas Brno, FK ERA-PACK Chrudim a SAT-AN Kladno. Ovšem největší radost přineslo 8. kolo bezesporu českolipským Démonům, kteří si domů odvezli první cenný bod. O dva body více si připsal Nejzbach, Benago a FK ERA-PACK Chrudim. Nejzbach Vysoké Mýto včera přivítal Baltocfloru Teplice. O tom, že půjde o vyrovnané utkání, svědčilo i aktuální umístění v tabulce. Balticflora byla pouze dva body za Vysokým Mýtem a cílem teplických hráčů bylo uhrát tři body a dostat se tak před svého soupeře.

I když se v prvním poločase fanoušci nemohli radovat z jediného gólu, obě družstva si vytvořila hned několik střeleckých šancí, které bohužel neproměnila. Na straně domácích byl velkou oporou opět Libor Gerčák, který nedovolil soupeři skórovat. Další velkou posilou Nejzbachu byl mladý hráč Michal Mareš, který v barvách Vysokého Mýta nastoupil poprvé a hned ukázal své střelecké kvality. Využil penalty a ráznou střelou umístil míč do branky hostů.

Díky Marešově střele domácí vyrovnali na 1:1. První branku hostů dal Sydnei, kterému se chvíli předtím podařilo překonat Gerčáka a na chvíli tak dostal svůj tým do vedení. Ani remíza domácím nestačila a po krásné nahrávce Vágnera dal vítěznou branku Pavel Novotný. Nejzbach si připsal tři vítězné body a v tak tabulce poskočil s patnácti body na 5. místo.

A jak hodnotí včerejší zápas trenér Roman Páral? „S utkáním jsem spokojený. Teplice před tímto zápasem výrazně posílili třemi brazilskými hráči, kteří do týmu vždycky přinesou vyšší kvalitu. Na utkání jsme se samozřejmě připravovali a věděli jsme, že půjde o těžký zápas. I když se první gól podařilo vstřelit Teplicím, věřil jsem, že skóre obrátíme. Opět nás v bráně podržel Libor Gerčák. Důležitou roli sehrál také Michal Mareš, který je naší novou posilou. Určitě přinesl do hry více kreativity, pohyb a střelbu, takže celé utkání hodnotím velmi kladně a doufám, že takto budeme pokračovat i nadále.“

Východní Čechy hostili i další prvoligové utkání, které se odehrálo v Chrudimi. Na domácí půdu FK ERA-PACKu Chrudim se vydala pražská Slavie, která je na opačném konci tabulky. I když pražský tým v nedávné době posílil a do svých řad přivítal Davida Filingera, k vítězství nad suverénní Chrudimí to zdaleka nestačilo.

Už během prvních dvou minut si domácí dokázali vybudovat dvoubrankový náskok. První gól si sice nešťastně srazil do vlastní brány Pavel Vandas, ale následně už skóroval chrudimský Matěj Slováček. Do konce prvního poločasu se prosadil další reprezentační hráč Chrudimi Lukáš Rešetár.

Ve druhé půli utkání poslal do brány domácích trenér Cacau gólmana Jakuba Žďánského. Ani ten nedovolil hostů vstřelit jediný gól. Místo toho měla Slavie hodně práce před vlastní brankou. Chrudim se rozstřílela a ve 21. minutě se trefil Tomáš Koudelka, který skóroval za minutu podruhé a prohloubil tak rozdíl výsledku na 5:0. Do konce utkání se ještě prosadil podruhé Lukáš Rešetár, sedmou branku vstřelil Douglas a na konečných 8:0 zakončil Max, který trefil při power-play hostů prázdnou bránu. Chrudim si tak stále drží první příčku v celkovém hodnocení.

Nečekaným výsledkem skončilo utkání v Brně. Helas se v 8. kole střetl s nováčkem soutěže s českolipskými Démony. Brněnský tým je sice také letošním nováčkem, ale s nejvyšší soutěží má oproti svému soupeři nemalé zkušenosti. Démonům se doposud nepodařilo získat jediný bod, a i když několikrát sahali po remíze, vždy se vrátili bez bodu. Vše zlomili hráči České Lípy až ve včerejším utkání, kdy se jim podařilo odehrát vyrovnaný zápas.

Skóre v desáté minutě otevřel David Cupák, který nastřelil míč před bránu a hráč hostů si nešťastně srazil balón do vlastní brány. Domácí měli do konce první půle ještě dvě velké šance, které bohužel nevyužili. Nevyužité šance hosté potrestali už ve 22. minutě, kdy dal z protiútoku vyrovnávací gól Milan Soukup, který po nahrávce Bednáře střílel do odkryté brány.

Neuběhlo ani pět minut a českolipským se podařilo po vyrovnání přidat další bod. Do vedení šli hosté po využité střele Stanislava Bejdy. Helas však vzápětí reagoval a po přihrávce Klimeše srovnal na 2:2 David Cupák. Démoni, kteří už dlouho lační po bodech, vzápětí strhli vedení znovu na svou stranu. Ve třicáté minutě utekl domácím hráčům Jakub Slunéčko, který využil šance a umístil míč za záda brněnského brankáře. Radost Démonů ovšem netrvala dlouho. O vítězné tři body připravil Českou Lípu minutu na to Ivan Lacko. Ten mohl po krásné akci Davida Cupáka a jeho nahrávce umístit míč do brány Knoblocha.

Po pěti napínavých minutách, kdy padly hned čtyři góly, se stav na obou stranách do konce utkání nezměnil a Démoni si tak z moravské metropole odvezli cenný bod. Nyní čeká na nováčka soutěže další velké utkání. Už 24.11. v 16:30h. mohou diváci sledovat v přímém přenosu na programu ČT Sport bitvu mezi českolipskými Démoni a kladenským SAT-ANem.

Poslední úterní duel proběhl právě mezi SAT-ANem Kladno a Benagem Zruč. nad Sázavou. Jasným favoritem byl tým Benaga, který je aktuálně na druhém místě průběžné tabulky. Ve 20:00 zahájil rozhodčí utkání a už v prvních pěti minutách měli hosté dvě velké šance, které zlikvidoval domácí brankář Čížek.

Trest pro Benago přišel už ve 12. minutě. Po neproměněných střelách dostali hosté gól od Petra Šnídla. Tým Benaga zareagoval téměř okamžitě a ve stejné minutě už bylo srovnáno. Po přihrávce Brahimiho před bránu si srazil míč do vlastní sítě Jiří Veselý. Do konce první částí utkání se ještě podařilo skórovat Michalu Holečkovi, který tak dostal favorizované Benago do vedení.

Nástup do druhé půlky utkání se vydařil jasně hostům. Hned v první minutě začalo Benago zostra a navýšilo své vedení nekompromisní střelou Jana Lištvána na 1:3. Kladno si sice také vytvořilo nebezpečnou šanci, ale Junek trefil pouze břevno brány. Za to hostům se opět dařilo. Po krásné kombinaci umístil míč do brány Marcel Rodek, který dostal další příležitost ve 30. minutě. Tu se mu nepodařilo proměnit a aktuální stav byl stále 1:4. Pátý gól zajistil až Martin Holeček. Futsalisté Kladna udělali šestý faul a Holeček využil penalty střelou k tyči. Posledním pokusem domácích byla power-play, která se Kladnu nepovedla. Minutu před koncem utkání poslal míč přes třičtvrtě hřiště do prázdné brány Jan Lištván. Po neproměněné penaltě Junka, tak skončilo utkání 1:6.

Helas Brno - Démoni Česká Lípa 3:3 (1:0)
Branky: 10. vlastní, 29. Cupák D. (Klimeš), 31. Lacko (Cupák D.) - 22. Soukup (Bednář), 27. Bejda (Půlpán), 30. Slunéčko.

ERA-PACK Chrudim - Slavia Praha 8:0 (3:0)
Branky: 1. Vandas (vl.), 2. Slováček, 10. Rešetár, 21. Koudelka, 22. Koudelka, 29. Rešetár, 36. Douglas, 37. Max.

SAT-AN Kladno - Benago Zruč n/S. 1:6 (1:2)
Branky: 12. Šnídl (Jaráb) - 12. Veselý (vla.), 16. Holeček (Mullai), 21. Lištvan, 26. Rodek, 34. Holeček (pen.), 39. Lištvan (Váňa).

Nejzbach Vysoké Mýto - Balticflora Teplice 2:1 (0:0)
Branky: 30. Mareš M. II., 31. Novotný (Vágner) - 29. Sidney (Pachomov).
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700