Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 22.4.2024

Semifinále je tady! Tento týden se v úterý od 19 hodin se začne semifinálová série mezi Interobalem Plzeň a Slavií. První duel se odehraje na palubovce Plzně v hale Lokomotiva, druhý zápas pak v pátek od 20 hodin v Edenu!

Slavia přešla do semifinále přes Oxyworld Baník Chomutov. Po úvodní domácí prohře 2:6 obrátila vývoj série třemi výhrami 3:1, 8:2 a 3:2 s postoupila. Nejproduktivnějším hráčem byl Jan Křemen se 4 góly a 6 asistencemi. Křemen vede celé statistiky play off společně s Andrém. Čtyři branky zaznamenali také Martin Brychta a Lukáš Kuča.

Plzeň skončila v základní části na druhém místě. Ve čtvrtfinále vyřadila FTZS Liberec na tři zápasy (5:0, 8:0 a 9:0), když neinkasovala ani jedinou branku. Nejlepším střelcem a nejproduktivnějším plzeňským hráčem play-off je zatím Tomáš Vnuk se čtyřmi góly a třemi asistencemi.

Jak spolu hráli oba soupeři v základní části? Plzeň nemá na zápas v Edenu dobré vzpomínky. Přestože dobře bránící Slavii na palubovce udolali dvěma brankami Brazilce Kaká. Brankář Vondráček chytil hned tři střely z přímého kopu z 10m. Nakonec bylo všechno jinak - kvůli chybě v zápise, ve kterém nebyl dostatečný počet českých hráčů, byl zápas kontumován 5:0 pro červenobílé.

V odvetě, která se hrála v lednu tohoto roku, to byl znovu Kaká, který se čtyřikrát gólově prosadil. Interobal zápas zvládl a vyhrál přesvědčivě 7:2. Za Slavii dal dvě branky při závěrečné power play Antonín Hrdina. Plzeň Slavii přehrála také v domácím semifinálovém zápase Poháru SFČR, které se hrálo v listopadu (4:1).

Komentáře před prvním utkáním:

Tomáš Vnuk (Interobal Plzeň): "Po dlouhé reprezentační pauze se vracíme do zápasového tempa a těšíme se na to. Slavii máme co vracet vzhledem ke kontumaci utkání v základní části. Věřím, že nás přijde podpořit co nejvíce fanoušků a poženou nás za první výhrou."

Martin Brychta (kapitán Slavie): „První zápas je vždy důležitý, takže čekám, že favorit z Plzně se bude snažit od první minuty diktovat tempo hry a co nejdříve vstřelit úvodní branky. My se budeme muset soupeři v tomto směru vyrovnat a hrát odvážně. Jedině tak můžeme v zápase uspět.“

Filip Havrda (Slavia): "Série s Chomutovem byla hlavně o bojovnosti. Byli jsme navíc v jiné pozici, tentokrát do toho půjde v roli favorita Interobal. My budeme chtít hrát svůj futsal a znepříjemnit jim každý zápas. Půjdeme do toho s respektem ke kvalitám soupeře, který hraje v poslední době každý rok na čele tabulky. Ale nepůjdeme do toho s nějakými obavami, budeme chtít předvést co nejlepší výkony, abychom se nemuseli za nic stydět."

SK Interobal Plzeň - SK Slavia Praha, semifinále play-off
1. zápas, úterý 23.dubna 2024, SH Lokomotiva, 19:00
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700