Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 15.3.2024

Začíná rozhodující fáze sezony! Slavia v neděli v 17:45 zahájí čtvrtfinálovou sérii proti Oxyworld Baník Chomutov. Sešívaní věří, že do haly dorazí fotbaloví fanoušci po zápase s Libercem.

Slavia postoupila do play-off ze třetího místa, nasbírala 43 bodů za 14 výher, 1 remízu a pět proher, skóre 103:51. Jedna z těchto výher byla kontumační nad Interobalem Plzeň. Nejlepším střelcem sešívaných v základní části se stal Antonín Hrdina s 15 brankami, 14 gólů zaznamenal Filip Havrda, 13 pak Jan Homola a Jan Křemen. Právě posledně jmenovaný přidal 14 asistencí a stal se tak nejproduktivnějším hráčem.

Nejméně jednu branku vsítilo hned 17 hráčů včetně obou brankářů Jana Žežulky a Adama Vondráčka, kteří se v základní sestavě pravidelně střídali. Hrající trenér Zdeněk Sláma si připsal deset startů a v nich dvě branky a dvě asistence. V zápisech všech dvaceti zápasů byli hned tři futsalisté - Martin Brychta, Filip Vaktor a Jan Žežulka.

Oxyworld Baník Chomutov obsadil ve své premiérové sezoně 6. místo, uhrál 24 bodů za 8 vítězství, prohrál dvanáctkrát. Nejlepšími střelci byli Filip Gedeon a Daniil Doleček se 14 brankami. Syn bývalého kapitána fotbalové Slavie se stal i nejproduktivnějším hráčem, když dal dohromady 26 kanadských bodů (14+12). Mezi další opory patří Filip Schreiner, zkušený Lukáš Krok a trenér vítězného týmu Dorostenecké ligy a bývalý slávista Daniel Klíma.

Slavia nad Chomutovem vyhrála domácí zápas 23. října 2024 9:1. Střelecky v tomto utkání zazářil Havrda s pěti brankami, za hosty dal jedinou branku Krok. Zcela jiný průběh měl zápas 26. ledna 2024 v Chomutově, který domácí ovládli a vyhráli 4:2.

Komentáře před zápasem:

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "Čekám náročné zápasy. Chomutov je velmi nebezpečný dopředu. To nám ukázal v posledním domácím utkání, kdy nás porazil. Předpokládám, že si na nás budou věřit. Navíc my se potýkáme se zraněními, dáváme dohromady nové čtyřky. Pořád si myslím, že ale máme kvalitu a věřím hráčům, které máme k dispozici. Věřím, že dáme zapomenout na některé výpadky, které jsme v novém roce měli, a ukážeme, co v nás je, a dáme do toho všechno a sérii zvládneme."

Filip Schreiner (Chomutov): “Play off se Slavií se blíží a všichni jsme natěšený. Sezónu můžeme už teď ohodnotit jedině kladně. Dostali jsme se do pozice, kdy jsme měli jisté playoff už delší dobu. Před sezónou nám nikdo nevěřil a je jediná škoda posledních zápasů, kde jsme body udělat měli, bohužel nás trápila marodka a my jsme tak museli dávat sestavu do kupy. Věřím, že na Slavii budeme všichni a rozhodně budeme chtít zopakovat náš výkon právě proti Slavii, který jsme hráli doma, nejlépe hned třikrát za sebou. Pořádně se na ni připravíme a myslím si, že to bude dosti vyrovnané čtvrfinále. Dáme do toho maximum.”

Neděle 17.3.2024, 17:45
SK Slavia Praha - Oxyworld Baník Chomutov
1. Futsal liga, play off, 1. čtvrtfinále
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700