Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 13.1.2024

Slavia se v pondělí potřetí v této sezoně utká s mistrovským Interobalem. Výkop je v 19 hodin a zápas bude vysílán v rámci projektu Futsalové pondělí. První vzájemný duel v Edenu 8. září byl kontumován ve prospěch červenobílých 5:0. Interobal vyhrál v listopadovém semifinále Poháru SFČR v Plzni 4:1.

Trenér Zdeněk Sláma si před pondělní dohrávkou přeje, aby jeho svěřenci navázali právě na domácí utkání, ve kterém si vytvářeli šance. I když nakonec na hřišti skončil duel 0:2, Plzeňští udělali chybu v zápise a o tři body přišli.

Slavia cestuje na západ Čech s 31 body a pozicí na druhém místě. Má na svém kontě deset výher, jednu remízu a jednu prohru. Nejlepšími střelci sešívaných jsou s dvanácti brankami Filip Havrda a Antonín Hrdina, desetkrát se z úspěšného zakončení radoval kapitán Jan Homola a také Jan Křemen, který je s 11 asistencemi nejproduktivnějším hráčem.

Interobal má odehráno o zápas méně a je na třetím místě. Na Slavii ztrácí čtyři body. Kromě výše uvedeného kontumačního výsledku prohrál také první střetnutí po novém roce v Chrudimi. Svěřenci Marka Kopeckého měli utkání v Heřmanově Městci dobře rozehrané a vedli před pauzou 1:0, jenže v druhém poločase dvěma obrovskými chybami v obraně nabídli soupeři obrat a ten nabídkou nepohrdl a zvítězil 7:2. Plzeňští tak dokonce přišli i o výhodu lepší bilance ze vzájemných zápasů.

Statistikám vévodí reprezentant Tomáš Vnuk s 16 góly a 20 asistencemi. Francisco Mikuš dal branek 12 a devětkrát na branku nahrál.

Zápas bude duelem nejlepšího trenéra roku 2023 Marka Kopeckého proti druhému z této ankety - Zdeňku Slámovi. Nejlepší talent roku plzeňský Adam Knobloch se v utkání proti Chrudimi zranil a proti Slavii nenastoupí.

Komentáře před zápasem:

Gabriel Rick (hráč Plzně): "Po nevydařeném utkání s Chrudimi se chceme vrátit zpět na vítěznou vlnu. Utkání se Slavií nebude jednoduché, ale věřím, že to zvládneme."

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "Samozřejmě, že jsem pondělní dohrávku pozorně sledoval. Kdyby Plzeň proti Chrudimi proměnila šance v prvním poločase, tak celý zápas mohl dopadnout jinak. Chrudim své šance využila, ale Interobal byl v některých fázích lepší. Jejich prohra pro nás nic nemění, čeká nás těžký zápas. Chtěl bych, abychom navázali na naše ligové utkání v Edenu a ne na nedávný pohár, kdy jsme hráli vlažně a bojácně. Přál bych si, aby si to s nimi kluci rozdali futsalově, hráli s respektem, ale beze strachu. Doma jsme si proti nim dokázali vytvořit šance a to není proti Plzni snadné. Přál bych si taky, aby kluci, kteří dostali od reprezentačního trenéra pozvánky na sraz, mu v utkání ukázali, že to bylo správné rozhodnutí."

SK Slavia Praha - SK Interobal Plzeň
15.1.2024 14. kolo 1. Futsal ligy, výkop 19:00
Futsalové pondělí, ČT Sport plus

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700