Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 5.1.2024

V neděli 7. ledna od 19 hodin v Edenu přivítá Slavia prvního soupeře v novém roce – budou jím Žabinští Vlci Brno. Na začátku září na palubovce nováčka zvítězili červenobílí 6:2. Do zápasu jdou z druhého místa tabulky, jejich nedělní soupeř je předposlední - desátý.

Slavii do konce základní části čeká ještě šest domácích zápasů, venku bude hrát už jenom třikrát. V Edenu mají svěřenci trenéra Zdeňka Slámy na svém kontě čtyři výhry ze čtyř utkání (jedna z nich byla kontumační) a skóre 27:4. Vlci venku vyhráli 8:3 v Ústí nad Labem, jinak nebodovali.

Nejlepšími střelci Slavie jsou na začátku nového roku s jedenácti brankami Antonín Hrdina a Filip Havrda, který dostal svoji první pozvánku do reprezentace. Nejproduktivnějším hráčem je Jan Křemen, který k devíti gólům zapsal deset asistencí. Také on se po delší době objevil v nominaci české reprezentace. Třetím vybraným hráčem z Edenu nového reprezentačního trenéra Marka Kopeckého je kapitán Jan Homola, ten nasbíral zatím 9 branek a 6 asistencí.

Žabinští Vlci Brno mají na desátém místě 7 bodů za 2 výhry, jednu remízu a osm proher. Bodovali doma proti Olomouci (11:5) a Liberci (5:5), venku vyhráli na Rapidu (8:3). Vyrovnaný zápas odehráli také v Chomutově (7:8). Trenér Radek Toman spoléhá zejména na tradiční opory Tomáše Chráscinu (7+11) a Dominika Havlína (13+1).

Prvního září vyhráli slávisté v Modřicích 6:2 a v zápise bylo hned šest různých střelců – Havrda, Křemen, Sandetskyi, Kuchta, Hrdina a také brankář Žežulka. V Edenu se oba týmy střetly naposledy 11.2.2022 a Slavia vyhrála 9:0. Ševčík a Křemen dali dvě branky, další přidal kromě jiných také současný hrající trenér Sláma a vedoucí mužstva Martin Brychta.

Přijďte povzbudit slávisty přímo do haly! Výkop utkání je v neděli v 19 hodin, fotbal se teď nehraje, červenobílé barvy je ale stále potřeba podporovat!

Komentáře před zápasem:

Jan Homola (kapitán Slavie):
"Zápasy po novém roce bývají velmi ošemetné. Týmům chybí rozehranost, se kterou končily před Vánocemi a vypadnou z tempa. Zažili jsme takových utkání spousty a jde v nich většinou o velké nasazení než o krásu. Já doufám, že nás to letos nepotká a prokážeme v domácím prostředí svojí zkušenost a dovedeme zápas k vítězství. Vlci jsou bojovný tým, který soupeři dokáže zápas znepříjemnit. Musíme se připravit na sto procent a navázat na výsledky a výkony z podzimu."

Michal Letzel (předseda ŽV Brno): "V zápase na Slavii nemáme co ztratit. Budeme se snažit uhrát co nejlepší výsledek s vědomím, že zásadní a klíčové zápasy nás čekají v dalších kolech."

SK Slavia Praha – Žabinští Vlci Brno
13. kolo 1. Futsal ligy
Neděle 7. ledna 2024, 19:00, Sportovní hala Slavia
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700