Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 16.11.2023

Dvacet vteřin před koncem rozhodl Hrdina v prosinci minulého roku o vítězství Slavie 3:2 v Liberci. V pátek 17. listopadu se červenobílí vydají znovu na sever Čech s cílem dojít ke třem bodům po mnohem méně dramatickém průběhu. Výkop zápasu je v hale Dukla v 19:30.

Po úterním pohárovém semifinále v Plzni čeká sešívané znovu ligová klání. Do Liberce pojedou jako druhý tým tabulky s 16 body. Nejlepšími střelci týmu jsou v tuto chvíli kapitán Jan Homola a Antonín Hrdina, oba si připsali už osm gólů. Nejvíce asistencí mají na svém kontě Jan Křemen a Filip Vaktor – šest. Do hry se v Plzni vrátil po delší pauze také slovenský reprezentant Matúš Ševčík.

Liberec je v tabulce na 9. místě, když si dokázal připsat jen dvě výhry a jednu remízu. Svěřenci trenéra Karla Vrabce vyhráli 3:2 v Olomouci a porazili doma 8:5 Rapid Ústí nad Labem. Remízu 5:5 přivezli z Brna z palubovky Žabinských Vlků. Klub poprvé ve své historii angažoval brazilské hráče Allanzina a Rabisca. Rabisco má na svém kontě sedm branek a je nejlepším střelcem, zatímco jeho brazilský spoluhráč už na branku sedmkrát nahrál. V brance dostává prostor mladý talentovaný gólman Dmitrij Jerasov, kterého znají mladí slávisté z Juniorské ligy.

V minulé sezoně slávisté Liberec porazili v obou vzájemných duelech. Kromě výše zmíněné těsné výhry přehráli FTZS doma v Edenu 7:2. V zápase zaznamenal hattrick Ševčík, jednou se trefil také současný vedoucí mužstva Martin Brychta.

Komentáře před zápasem:

Filip Vaktor (hráč, SK Slavia Praha): „Máme zápasy v rychlém sledu a ten v Liberci určitě nebude jednoduchý. V minulé sezoně jsme tam vstřelili vítězný gól jen pár vteřin před koncem. Očekávám další fyzicky náročný, běhavý duel plný soubojů a nasazení. Liberec je dobré, dynamické mužstvo, kterému se však v této sezoně výsledkově moc nedaří. My musíme po poháru pořádně zregenerovat a připravit se takticky. Věřím, že když podáme zodpovědný a dobrý výkon, tak si odvezeme do Prahy všechny body.“

Karel Vrabec (trenér, FTZS Liberec): „Startujeme šňůru tří domácích zápasů. V prvním změříme síly se Slavií, takže do třetice nás čeká těžký soupeř. Ostudný první poločas v Chrudimi musíme hodit za hlavu a poučit se z chyb. Budeme chtít navázat na výkon z druhého poločasu a uhrát co nejlepší výsledek.”

FTZS Liberec – SK Slavia Praha
17.11.2023, 9. kolo 1. Futsal ligy, 19:30
Hala Dukla Liberec

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700