Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 9.11.2023

Po pondělní remíze v Brně odehrají slávisté v pátek druhý zápas v tomto týdnu, když v Edenu od 20 hodin přivítají dalšího tradičního soupeře Olympik Mělník. Středočeský tým je v tabulce s devíti body na šestém místě.

Slavia si v Brně připsala svoji první letošní remízu a má na druhém místě třináct bodů. Na nejlepšího střelce Filipa Havrdu se dotáhl Antonín Hrdina se šesti góly, kapitán Jan Homola vsítil už pět branek. Nejproduktivnějším hráčem je Hrdina, který ke svým brankám přidal tři asistence, pětkrát na branku nahráli Jan Křemen a Filip Vaktor. Týmové pojetí svěřenců trenéra Zdeňka Slámy dokládá to, že mezi úspěšnými střelci je už deset futsalistů.

Olympik Mělník získal všechny své body v domácí hale, venku ještě žádný a má tam vysoce negativní bilanci 6:17. Prohrál v Kadani 5:7 a v Ústí, kde utrpěl debakl 1:10. Devět bodů mají svěřenci trenéra Jakuba Němce za výhry nad Olomoucí (9:2), Libercem (10:4) a ŽV Brno (9:2). V posledním kole v domácí hale poprvé soupeři podlehli, když nestačili na Chrudim (2:9). Nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem je Jiří Vokoun s 15 brankami a 4 asistencemi, Dominik Šup slavil úspěšné zakončení pětkrát.

V minulé sezoně se oba páteční soupeři utkali ve čtvrtfinále play-off, ve kterém sešívaní soupeře vyřadili 3:0 na zápasy (3:1 doma, 5:4pp venku a 4:1 doma). V základní části vyhráli červenobílí v Edenu 18.11. 2022 7:2, když branky obstarali Záruba 3, Kuchta 2, Sláma a Hrdina 1. Na tuto výhru pak slávisté navázali v Mělníce 17. února tohoto roku vítězstvím 3:1. Přehled gólů v zápise byl následující: Křemen, Homola a vlastní.

Komentáře před zápasem:

Jan Žežulka (brankář, SK Slavia Praha):
„Na zápas s Mělníkem se velmi těším. Strávil jsem tam část své kariéry a rád na to období vzpomínám. V pátek to ale půjde stranou a od první vteřiny zápasu se budeme snažit získat naší hrou další tři body v boji o čelo tabulky. Mělník v létě dobře doplnil tým zkušenými hráči a v kombinaci s mladými kluky letos minimálně na domácí palubovce moc neztrácí. I když je jejich venkovní forma horší, nesmíme se na to spoléhat a musíme od začátku diktovat tempo hry. Moc rád bych pozval všechny slávistické fanoušky v pátek do haly!"

Muamer Mešić (hráč Olympiku): ,, Celý týden jsme se dobře připravovali na utkání se Slavií. Máme respekt k soupeři, protože víme, že mají kvalitní mužstvo, ale to my také. Věřím, že si poprvé tuhle sezónu odvezeme na Mělník i body z venkovního zápasu.”

SK Slavia Praha – SK Olympik Mělník
8.kolo 1. Futsal ligy, Sportovní hala Slavia, pátek 10. listopadu 2023, 20:00
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700