Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 2.5.2023

Slavia má v úterý večer poslední možnost, jak zdramatizovat semifinálovou sérii proti úřadujícímu mistrovi FK Chrudim. Po úvodní prohře 0:5 na palubovce soupeře se sešívaným nepovedlo zvítězit ani v druhém duelu v Praze, ve kterém podlehli 0:4. Pokud Chrudim zvládne i třetí zápas, postoupí do finále.

Slavia se musela v druhém semifinále vyrovnat s tím, že do hry nemohl naskočit zraněný Jan Křemen, kterého v první čtyřce nahradil hrající trenér Zdeněk Sláma. Stejně jako v prvním duelu v závěru naskočil do hry další mladý talentovaný slávista, tentokrát to byl Lukáš Kuča. V celé sérii chybí trenérovi další marodi – Zdeněk Sita a David Jošt.

Červenobílí si v obou zápasech vytvořili řadu šancí, nedokázali ale ani jednou překonat chrudimského gólmana Dudu. V obou utkáních se jim také nepodařilo zachytit úvod zápasu a rychle inkasovali. To všechno chtějí ve třetím duelu napravit.

Komentáře před zápasem:

Tomáš Koudelka (hráč FK Chrudim):
„Myslím si, že budeme hrát podobně jako v prvních dvou zápasech. Na videu si ukážeme nějaké chyby a budeme se je snažit odstranit. Jsme teď v útočné fázi velice silní, hodně si věříme, máme mnoho variant na útok a pestrý kádr, dobré pivoty i hráče jeden na jednoho, takže trenér má z čeho vybírat a naše škála útoků je velice pestrá. Budeme se tedy snažit, aby to bylo co nejdříve hotové, abychom nedostali zbytečné karty a abychom odvedli dobrý výkon.”

Matúš Ševčík (hráč SK Slavia Praha): „Musíme do toho jít s maximálním nasazením jako do prvních dvou zápasů, dát do toho všechno, a hlavně začít proměňovat šance, protože proti Chrudimi jich tolik není a my jsme zatím nedali ani jeden gól. Stojí nás to spoustu sil si je vypracovat a pak jsou k ničemu, když je nedáme. Bez gólů se prostě vyhrát nedá. Možná, že do třetího zápasu změníme trochu taktiku, uvidíme, co trenér vymyslí. Bez efektivity vepředu to ale nepůjde.“

FK Chrudim - SK Slavia Praha, třetí semifinále, stav série 2:0
ÚT 2.5.2022
 19:00 | SH Heřmanův Městec |
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700