Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 26.4.2023

V pátek od 19 hodin odehrají slávisté druhé semifinále proti úřadujícímu mistru FK Chrudim. Přijďte červenobílé barvy podpořit proti nejtěžšímu soupeři, v jehož středu hraje celá řada brazilských hvězd. V minulém roce se Slavii právě druhé utkání semifinálové série podařilo vyhrát, trenér Sláma věří, že se to jeho svěřencům podaří zopakovat.

Semifinálová série začala v úterý v Heřmanově Městci. Chrudim do utkání vstoupila velice rázně a během tří úvodních minut získala dvoubrankový náskok, který během dalšího průběhu navyšovala. Slávistům chyběla v jejich šancích efektivita a brazilského gólmana Dudu nedokázali ani jednou překonat.

V Edenu se jim ale během celé sezony daří na nové palubovce výrazně lépe. Před rokem 20. dubna 2022 v Edenu v prodloužení sešívaní Chrudim porazili 5:2. V dramatickém zápase vstřelil dvě branky Matúš Ševčík, jednu Igor Leovski a Daniel, pátá branka byla vlastní. V závěru utkání diváci aplaudovali týmovému výkonu červenobílých ve stoje.

Chrudim se zdá být v této sezoně ještě silnější. Kromě českých reprezentantů Davida a Pavla Drozda, Matěje Slováčka a Tomáše Koudelky, představila také další posily, především brazilskou hvězdu Petta a nejnovější posilu Sávia Valaderese. V dresu soupeře hraje také slovenský reprezentant Martin Doša a bývalý slávista Marko Radovanovič.

Komentáře před zápasem:

Zdeněk Sláma (trenér Slavie):
„Doufám, že chytíme vstup do utkání, budeme připraveni na rychlost, jakou soupeř hraje a budeme vědět, o čem to je. Budeme doma, budeme si víc věřit. Chrudim jsme v Edenu vždy více potrápili, vždy byl výsledek vyrovnaný a hráli jsme i o vítězství. Minulý rok jsme v semifinále Chrudim jednou doma porazili, tak doufám, že to v pátek zopakujeme.“

Jan Žežulka (brankář Slavie): „Rád bych v pátek pozval všechny naše fanoušky na atraktivní futsal. Hrajeme proti jednomu z nejlepších týmů v Evropě, není lepšího zápasu, na který přijít. Budeme se snažit napravit první prohru a nechat na hřišti všechno, sérii zdramatizovat a udělat radost našim fanouškům.“

Přijďte sešívané povzbudit v nejtěžším zápase sezony! Těšíme se na každého fanouška!

SK Slavia Praha – FK Chrudim, semifinále play off, stav série 0:1
Sportovní hala Slavia, 28.4.2023, 19:00.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700