Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 22.2.2023

V pátek 24. února odehraje Slavia v Edenu poslední domácí zápas základní části proti Démonům Česká Lípa. Výkop utkání je ve 20 hodin. Červenobílí mají stále naději na třetí místo, soupeř ze severu bojuje o záchranu.

Sešívaní jsou dvě kola před koncem základní části na čtvrtém místě. Na třetí místo ztrácí čtyři body a poskočit tak Slavia může jen pokud Sparta v posledních dvou duelech doma proti Liberci a venku proti Chrudimi ani jednou nevyhraje. Před pátým Helasem mají slávisté náskok pěti bodů a k uhájení této pozice jim stačí uhrát v posledních dvou kolech bod. Na pátou příčku ještě může poskočit Mělník, pokud vyhraje ve Vysokém Mýtě a pak doma přehraje přímého konkurenta Helas Brno.

Nejproduktivnějším hráčem Slavie je Matúš Ševčík se 17 brankami a 14 asistencemi. Antonín Hrdina nastřílel gólů 15, kapitán Jan Homola 13 a Filip Havrda 11.

Slavia se musí v každém zápase vyrovnávat s absencemi. V minulém kole v Mělníce trenér Zdeněk Sláma postrádal nemocného Antonína Hrdinu, zraněné Radima Zárubu a Zdeňka Situ, k dispozici nebyl stále také David Jošt. Naopak do hry se již naplno vrátil Jan Křemen.

Démoni Česká Lípa jsou na desátém místě tabulky s 16 body za bilanci 5-1-14. Body nasbírali doma za vítězství nad Perštejnem, Libercem, Olomoucí a Spartou a remízu s Helasem. Z palubovek soupeřů nepřivezli v letošní sezoně ještě ani jeden bod. Dvě kola před koncem tak svěřenci trenéra Karla Kruliše stále nemají jistou záchranu, v posledním kole hostí doma Nejzbach Vysoké Mýto. Pokud Mýto doma porazí Mělník a Démoni nevyhrají na Slavii, bude se jednat o přímý souboj o záchranu.

Nejproduktivnějším hráčem Lípy je Tomáš Abrham s 12 góly a 11 asistencemi, Petr Výborný má bilanci 10+7.

Poslední vzájemný zápas vyhrála Slavia v listopadu v České Lípě 6:3, hattrickem se blýskl David Jošt. Stejný hráč zaznamenal tři branky také při posledním duelu v Edenu v březnu 2022, kdy červenobílí zvítězili 7:1.

Komentáře před zápasem:

Jan Homola, kapitán Slavie:
„Máme před sebou poslední dva zápasy základní části s Lípou a v Ústí. Chceme udělat plný počet bodů. Ale nesmíme Českou Lípu podcenit, posílili, porazili doma Spartu. Bojují stále o záchranu, nebude to s nimi vůbec jednoduché. Hrajeme doma, kde nám to vyhovuje, proto věřím, že závěr základní části zvládneme a dvakrát zabodujeme naplno.“

Karel Kruliš, trenér Démonů: "V pátek zajíždíme do Edenu na Slavii, která je jasným favoritem utkání ,my jsme tak trochu ve složité situaci, protožemáme dva hráče zraněné a další si odsedí karetní trest. Ale i tak se budeme snažit soupeře potrápit."

SK Slavia Praha – FC Démoni Česká Lípa
SH Eden, 21. kolo 1. Futsal ligy, 20:00 hodin
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700