Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 18.2.2023

Slavia otočila v Mělníce vývoj zápasu v prvním poločase a odvezla si do Edenu tři body. Na úvodní Šilerovu branku ve třetí minutě odpověděli slávisté do přestávky třikrát – nejprve přišlo vyrovnání v podobě vlastní branky, na které však měl obrovský podíl Jan Křemen, pak poslal Slavii do vedení právě Jan Křemen a třetí gól zajistil po vydařeném kontru Jan Homola, který slavil 29. narozeniny. Sešívaní poctivě odbránili i sedmiminutovou power-play Olympiku v závěru zápasu, svými zákroky je už tradičně podržel brankář Jan Žežulka. Slavia stáhla náskok Sparty na třetí příčce na jediný bod.

Trenér Zdeněk Sláma se musel obejít bez zraněných Radima Záruby a Zdeňka Sity, nemocného Antonína Hrdiny, do hry ještě nemohl naskočit ani David Jošt. Slávisté nezačali dobře, mladý reprezentant U19 Radek Šiler se dostal v úvodu do dvou dobrých střeleckých pozic, z té druhé ve třetí minutě už Žežulku prostřelil a Mělník vedl 1:0.

Obrat na sebe nenechal dlouho čekat. Uzdravený Křemen zatáhl v páté minutě míč a před zakončením mu ho Sváta ukopl přímo do vlastní sítě, bylo vyrovnáno 1:1. V sedmé minutě si Křemen už s koncovkou poradil, když si zkušeně počkal na pohyb domácího gólmana a zakončil technicky k tyči. Třetí branka měla týmový rukopis, do kontru se zapojili hned tři hráči, na konci Martin Brychta přihrál vzorně Janu Homolovi a kapitán navýšil zblízka vedení Slavie na 3:1.

Po přestávce už další branka nepadla, blízko k jejímu vstřelení byl Matúš Ševčík, ale jemu nebylo tentokrát přáno. V dobré pozici zakončoval také Filip Vaktor, obrana oba jeho pokusy stihla zablokovat. Do hry naskočili také oba slávističtí reprezentanti do devatenácti let Lukáš Kuča a Filip Tilinger. Mělník začal hrát sedm minut před koncem power-play, kterou červenobílí ale vzorně odbránili, Olympik se dostal jen k nebezpečným nástřelům na zadní tyč. Spolehlivě tým podržel v několika klíčových momentech brankář Žežulka, který v minulé sezoně v Mělníce působil.

Slavia se dotáhla na třetí Spartu, na kterou ztrácí jeden bod. Zatímco Slavii čeká domácí zápas s Českou Lípou a venkovní v Ústí nad Labem, Sparta má ve svém programu ještě venkovní utkání v Chrudimi.

Komentáře po utkání:

Jan Křemen (Slavia):
„To, že to tam spadlo dvakrát po mých akcích neznamená, že celý tým nehrál dobře. Dneska jsme to všichni dozadu odmakali poctivě, dobře jsme i zavírali nástřely na zadní tyč. Takhle to přesně má vypadat. Musím přiznat, že při mém prvním gólu bylo dobře, že mi obránce míč sebral a poslal to do sítě, protože já bych gól sám nedal. Při tom druhém jsem počkal, co udělá gólman - zůstal stát, tak jsem to trefil nahoru na přední tyč. Jsme rádi, že jsme to tady zvládli, vyhrát v Mělníce není nikdy jednoduché."

Pavel Šuba, vedoucí týmu Mělníka: „První poločas byl pro mě obrovským zklamáním z výkonu a nasazení hráčů. Jakoby to ani nebyli hráči Olympiku. Bez chutě, bez pohybu a v klusu. Za to Slavie hrála tak, jak jsme měli hrát my. Nasazení, rychlá hra do obrany. Úplně mi vzali radost. Řekl jsem to hráčům v poločase v šatně. Do druhé půle už zase nastoupili s modrým srdcem. Ale už to nestačilo, góly i přes velkou převahu, se vstřelit nepodařilo.”

SK Olympik Mělník – SK Slavia Praha 1:3 (1:3)
Branky:
3. Šiler (Nečas) – 5. Sváta (vlastní), 7. Křemen (Kuchta), 17. Homola (Brychta)
Olympik Mělník: Vitalij Bukvah (Martin Bouška) – Alves, Jakub Sváta, Jiří Vokoun, Matěj Sváta, Josef Gabčo, Pavel Šuba, Lukáš Nečas, Filip Hruška, Patrik Machytka, Radek Šiler.
SK Slavia Praha: Jan Žežulka (Adam Vondráček) – Martin Brychta, Filip Havrda, Matúš Ševčík, Lukáš Kuča, Zdeněk Sláma, Tomáš Kuchta, Jan Homola, Filip Vaktor, Jan Křemen.
Rozhodčí: Michal Čurda, Zdeněk Nagy, Bohumil Vrtal.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700