Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 2.2.2023

Červenobílí zamíří v pátek do Vysokého Mýta, kde změří síly s místním nováčkem soutěže Nejzbachem. Poslední dva venkovní zápasy rozhodli slávisté v posledních vteřinách v Liberci a Olomouci. V Mýtě se sešívaným nedaří, naposledy tam vyhráli 21. března 2014. Hattrick v tomto utkání vstřelil legendární Petr Oliva. Zápas si pamatuje také Martin Brychta a sportovní ředitel Tomáš Matějka. Slavii vedl tehdy trenér Jiří Baborák.

Slavia odehraje do konce základní části ještě šest zápasů, nyní je na čtvrtém místě a na pátý Helas Brno má náskok už jen jeden bod. Na svém kontě má devět vítězství, tři remízy a čtyři prohry. Nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem je Matúš Ševčík, slovenský reprezentant má ve svých statistikách 15 gólů a 12 asistencí. 12 branek dal Antonín Hrdina, 11 kapitán Jan Homola.

Červenobílí mají venku mnohem horší bilanci než doma, vyhráli zatím jenom třikrát – v České Lípě, v Liberci a v Olomouci, v posledních dvou případech vstřelili vítěznou branku až v poslední minutě utkání. Dvě remízy z venkovních zápasů jsou proti Perštejnu a Helasu.

Nejzbach Vysoké Mýto získal zatím deset bodů a všechny v domácím prostředí. Východočeši si připsali tři body za výhry nad Českou Lípou (6:3), Ústím nad Labem (7:3), Olomoucí (10:8) a jeden bod za remízu s Libercem (4:4). V posledním kole v Plzni inkasovali rekordní prohru 0:27. Vysokou prohrou Nejzbachu skončilo také poslední vzájemné utkání se Slavií v Edenu, kde červenobílí vyhráli 14:1. Jak jsme již uvedli výše, Slavii se v hale ve Vysokém Mýtě v posledních pěti zápasech od roku 2014 nedařilo, 4x prohrála o branku a jednou remizovala.

Nejzbach je v současnosti na 11. místě a od začátku soutěže bojuje jako nováček o záchranu. Nejlepšími střelci jsou s 11 brankami David Formáček a Jozef Stránský. Dvě branky vstřelil také nejzkušenější hráč – brankář Libor Gerčák.

Komentáře před zápasem:

Martin Brychta, Slavia:
„Ve Vysokém Mýtě nás nečeká nic lehkého. Mýto je v domácím prostředí velmi silné a nepříjemné, hru mají založenou na důrazu a v brance jim chytá stále výborný gólman Libor Gerčák, který navíc podporuje ofenzivu přesnými výhozy. Pro Mýto je teď každý zápas existenční, takže o motivaci z jejich strany určitě nebude nouze. V poledním kole v Plzni sice prohráli rekordním rozdílem, ale měli tam početně velmi slabou sestavu a museli nastoupit také jejich trenéři. Uvidíme, v jakém složení nastoupí proti nám, ale já čekám, že budou hrát s tou nejsilnější sestavou, kterou mají. My se musíme na připravit na těžký zápas a konečně v Mýtě vyhrát. Naposledy se nám to v lize podařilo v roce 2014.“

Michal Jiráský, hráč Nejzbachu: "Rádi bychom zapomněli na to co se stalo a ziskem bodů se chceme omluvit fanouškům a futsalovým příznivcům. Doufám, že na nás nezanevřou a přijdou nám pomoci do haly. Slavie má nějaká zranění a my toho budeme chtít využít a získat nějaké body."

1. FC Nejzbach Vysoké Mýto – SK Slavia Praha
1. Futsal liga 22/23
18.kolo
03. 02. 2023, 20:00
Vysoké Mýto | DM
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700