Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 2.1.2023

V pátek ve 20 hodin vstoupí slávisté do nového roku v Edenu prestižním soubojem se Spartou. S tímto soupeřem se utkají v této sezoně potřetí, zatímco v 1. Futsal lize na palubovce soupeře prohráli, v semifinále Poháru SFČR slavili vítězství. Červenobílí mají zatím doma stoprocentní bilanci, přijďte i vy jim pomoci ji udržet!

Bilance z nové palubovky v Edenu může zatím sešívané těšit. 6 zápasů, 6 výher, 18 bodů, skóre 49:10. V tabulce domácích zápasů jsou červenobílí na prvním místě. Nutno dodat, že zatím do Prahy nedorazily první tři týmy, právě Sparta je před Slavií o dva body na třetím místě. Páteční zápas je tak přímým soubojem o tuto pozici.

Oba páteční soupeři se utkali letos poprvé v Řepích 9. září. Slávisté měli spoustu šancí, které ale nedokázali proměnit, a tak nakonec odešli poražení o dvě branky (2:4). Slávistické branky vstřelili Jan Křemen a Martin Brychta. Pražské obsazení mělo i semifinále Poháru SFČR, které se ve stejné hale hrálo 21. listopadu a svěřenci Zdeňka Slámy v něm zvítězili 4:3. Dvakrát se trefil David Jošt, jednou Tomáš Kuchta a Zdeněk Sita, všechny branky sešívaných padly už v prvním poločase.

Slavia je po 12 kolech v tabulce čtvrtá, na svém kontě má osm vítězství, dvě remízy a tři prohry. Nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem je slovenský reprezentant Matúš Ševčík s 11 brankami a 11 asistencemi. 10 branek vstřelili Antonín Hrdina, David Jošt a Jan Homola, po osmi mají na svém kontě Filip Havrda a Tomáš Kuchta.

Sparta je v tabulce třetí s bilancí 8-4-1 a skóre 58:37. Zatím jedinou prohru mají z Plzně, kde prohráli 0:8. Svěřenci Beniho Simitčiho remizovali v Mělníce, v Liberci, doma s Chrudimí a v odvetě s Plzní. Nejlepším střelcem je Drilon Maxharraj s 19 brankami a 8 asistencemi. 10 branek má na svém kontě zkušený Azem Brahimi. Jediný střelcem z českých hráčů je Martin Hora, který slavil zatím jednu branku. Sparta na začátku roku 2023 oznámila dvě posily, do klubu přišel Brazilec Matheus a Portugalec Luis. Tým naopak opustil druhý nejproduktivnější hráč Darrier.

Výkop utkání je v pátek 6. ledna od 20 hodin. Slavia se těší na každého sešívaného fanouška! Přijďte i vy do Edenu pomoci zvítězit těm nejkrásnějším klubovým barvám!

Komentáře před zápasem:

Jan Homola, kapitán Slavie:
„Čekám další bitvu dvou rivalů, která myslím už několik sezon baví futsalové fanoušky. Je to přímý boj o třetí místo v tabulce a myslím, že tento zápas hodně napoví, kdo na něm skončí po základní části. Máme výhodu domácího prostředí, kterou budeme chtít využít. Máme teď vynikající sérii vítězných zápasů a byla trochu škoda, že přišla vánoční pauza. I přesto věřím, že si vítěznou ligovou sérii udržíme a pomůžou nám v tom naši fanoušci!“

SK Slavia Praha – Sparta Praha
14. kolo 1. Futsal ligy, Sportovní hala Eden, 20 hodin

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700