Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 14.12.2022

Generálku před finále Poháru SFČR odehrají slávisté v pátek večer v Liberci, kde je čeká poslední zápas 1. Futsal ligy v roce 2022. Soupeřem jim bude domácí FTZS, nad kterým v Edenu na začátku září vyhráli 7:2.

Červenobílí zvítězili v posledních pěti zápasech a v posledních osmi neprohráli. Tuto bilanci budou chtít prodloužit i na severu Čech, kde se ale budou muset obejít bez vykartovaného kapitána Jana Homoly a zraněného kanonýra Davida Jošta. Naopak se do týmu vrací Tomáš Kuchta, který si karetní trest odpykal proti Perštejnu a k dispozici budou také jeho kolegové z juniorky, kteří se vrátili z reprezentační akce U19.

V zářiovém zápase proti Liberci zaznamenal hattrick Matúš Ševčík, dvě branky přidal Radim Záruba, jednu Filip Vaktor a Martin Brychta. Za hosty tehdy dvakrát skóroval Marek Bína. Slavia vyhrála také poslední střetnutí v Liberci, které se hrálo v únoru 2022 a skóre bylo tentokrát 7:1. Domácí utkání v minulé sezoně ale skončilo těsným výsledkem 3:2 pro sešívané.

Slávisté jsou v tabulce na čtvrtém místě s bilancí 7-2-3, na třetí místo ztrácejí čtyři body. Nejlepšími střelci týmu jsou hned tři hráči na deseti brankách – Matúš Ševčík, Jan Homola a David Jošt. Osm gólů mají na svém kontě Antonín Hrdina, Filip Havrda a Tomáš Kuchta. Nejproduktivnějším hráčem je Ševčík, který ke svým deseti brankám nasbíral stejný počet asistencí.

FTZS Liberec je v současnosti na devátém místě s bilancí 2-3-7. Své dvě výhry získal doma nad Nejzbachem Vysoké Mýto (6:4) a Rapidem Ústí nad Labem (9:2). Nejcennějším výsledkem je domácí remíza se Spartou, nerozhodně skončila také venkovní utkání s Perštejnem a Olomoucí. V ostatním duelech Liberec nebodoval, včetně toho na palubovce České Lípy, kde podlehl 1:2. Nejlepším střelcem je se 13 brankami Marek Bína.

Komentáře před zápasem:

Matúš Ševčík, hráč Slavie:
"Myslím si, že základem pro to, abychom uspěli v Liberci, bude dobrá a koncentrovaná obrana, protože my si v každém zápase dokážeme vypracovat šance a proměnit je. Proto věřím, že branky vstřelíme, ale musíme být kompaktní a koncentrovaní směrem dozadu tak, jak se nám to dařilo v posledních zápasech."

Pavel Bína, kapitán Liberce: “Rádi bychom navázali na velice dobrý první poločas z Plzně. Jedná se o poslední zápas tohoto roku, tak doufám, že za pomoci fanoušků obereme doma stejně jako Spartu také Slavii.”

FTZS Liberec – SK Slavia Praha
13.kolo 1. Futsal ligy
16.12.2022 ve 20 hodin v hale Dukla
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700