Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 17.11.2022

Slávisté se v rámci 9. kola 1. Futsal ligy představí na domácí palubovce v Edenu, kde v pátek od 20 hodin přivítají Olympik Mělník. V domácích zápasech mají zatím stoprocentní bilanci, na kterou budou chtít navázat, i když musí nahradit některé zraněné hráče.

Sešívaní mají na svém kontě 11 bodů za tři domácí výhry nad Libercem, Olomoucí a Nejzbachem a dvě remízy z Perštejna a Brna. Jsou na pátém místě, když mají o dva body méně než jejich páteční soupeř. Trenér Zdeněk Sláma se musí vypořádat s nepříjemnou marodkou, kromě dlouhodobě zraněného Jana Křemena nezasáhli do zápasu v Brně ani Filip Havrda a Matúš Ševčík, navíc se v průběhu prvního poločasu zranil Zdeněk Sita. Ševčík je se 7 brankami a 8 asistencemi nejproduktivnějším hráčem, 7 gólů nastřílel také kapitán Jan Homola, po 6 mají Antonín Hrdina a již zmíněný Havrda.

Mělníku se už tradičně více daří na domácí palubovce, kde porazil Démony (7:2), Perštejn (5:3) a remizoval v dramatickém zápase se Spartou 4:4. V posledním kole ale schytal debakl a dvanáct branek od Interobalu. Venku dokázal vyhrát v Liberci a v Olomouci, prohrál v Ústí a v Chrudimi. Středočeský tým táhne především Jiří Vokoun, který nasbíral 12 branek a 4 asistence. Radek Šiler překonal brankáře soupeřů už osmkrát.

Slavia se v minulé sezoně s Mělníkem utkala v Edenu dvakrát, nejprve v listopadu 2021 v dramatickém semifinále Poháru SFČR zvítězila po penaltovém rozstřelu 6:5. V únoru letošního roku pak vyhrála 6:2. Hned čtyři góly vstřelili hráči, kteří do pátečního zápasu nezasáhnou.

Komentáře před utkáním:

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "Mělník je nevyzpytatelný tým, který dokáže dostat deset branek, ale pak hned potrápit zkušené týmy. To platí hlavně o zápasech doma, venku se jim zase tolik nedaří. Ale i tak patří do středu tabulky, kde jsme i my. Chrudím a Plzeň jsou nahoře, pod nimi to bude letos vyrovnanější. Věřím, že kdybychom byli kompletní, tak bychom patřili k těm lepším, bohužel marodka je velká a chybí nám důležití hráči. Přesto věřím, že domácí zápas zvládneme a nepřipustíme nějaké zbytečné drama."

SK Slavia Praha – SK Olympik Mělník
9. kolo 1. Futsal ligy – SH Slavia

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700