Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 8.11.2022

Dva týmy se stejnou bilancí se střetnou v pátek v brněnské hale Vodova 2, kde proti Helasu nastoupí pražská Slavia. Poslední duel na palubovce soupeře se konal 3. prosince 2021 a domácí v něm zvítězili 3:1 a oplatili tak červenobílým prohru 0:5 z Edenu z října stejného roku. Slávisté se nedávno zúčastnili také oslav 40 let existence klubu, v jejichž rámci sehráli exhibiční zápas.

Slavia má zatím na svém kontě tři výhry, jednu remízu a tři prohry. Zatímco na domácí palubovce zvítězila nad Libercem, Olomoucí a Vysokým Mýtem, z mimopražských palubovek přivezla jen bod za remízu s Perštejnem. Na Spartě, v Plzni i v Chrudimi vyšla naprázdno. Nejlepším střelcem je se sedmi brankami slovenský reprezentant Matúš Ševčík, šest gólů má na svém kontě hned trojice hráčů: Jan Homola, Antonín Hrdina a Filip Havrda. Nejvíce asistencí nasbíral Radim Záruba – sedm. V týmu Zdeňka Slámy dostávají pravidelně prostor slávističští odchovanci: Tomáš Kuchta, který už má na svém kontě tři branky, Lukáš Kuča a Fiip Tilinger, který při poslední výhře nad Nejzbachem zaznamenal první gól a asistenci.

Helas vstoupil do soutěže remízou v České Lípě, vyhrál doma nad Ústím 3:0, pak přivezl tři body z Kadaně, kde porazil 4:1 Perštejn. Po domácí výhře nad Libercem 4:2 přišel konec neporazitelnosti a tři prohry v řadě: na Spartě 2:5, doma s Olomoucí 2:3 a v Plzni 0:6. Nejlepším střelcem a nejproduktivějším hráčem je – kdo jiný – David Cupák se třemi brankami, stejný počet má také Milan Svoboda. Dva góly vsítil Martin Zdráhal, slovenský reprezentant, který přišel do týmu trenéra Tomáše Galii v  létě  z Plzně. V poslední sezoně Helas vypadl ve čtvrtfinále play-off s Teplicemi 3:0 na zápasy.

Komentáře před utkáním:

Jan Homola, kapitán Slavie:
„Na Helasu nás čeká velmi těžké utkání. Brněnský tým dozrál a má hráče v nejlepším věku se zajímavým složením a myslím si, že jsou černým koněm soutěže. Do Brna se vrátil Honza Havel, což je velká posila do obranných řad. Svoje standardní výkony v lize předvádí legenda české futsalové scény David Cupák. Velmi dobrou posilou je i Martin Zdráhal. Je vidět, že hráči jsou dlouho spolu a koncepční práce trenéra Galii přináší své výsledky.“

Bohumír Doubravský,Helas Brno: „V pátek k nám přijede pražská Slavia a já očekávám velmi vyrovnaný zápas s poctivou obranou na obou stranách. Pevně však věřím, že body zůstanou u nás v Brně.”

Helas Brno - SK Slavia Praha 
pátek 11.11.2022, hala Vodova 2, 19:30
8.kolo 1. Futsal ligy

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700