Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 26.10.2022

Slávisty čeká po dvou výjezdech na palubovky soupeřů domácí zápas. V rámci sedmého kola přivítají v Edenu nováčka 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto. Výkop utkání je v pátek ve 20 hodin a červenobílí budou velkým favoritem.

Slavia se v Edenu utkala s Vysokým Mýtem naposledy 6. září 2019, kdy zvítězila 5:3. Nebylo to vůbec snadné střetnutí, sešívaní prohrávali 2:3 a stav otočili v posledních šesti minutách díky brance Igora Leovského a dvěma trefám Martina Brychty. Nejzbach tehdy v Edenu vedl bývalý trenér Slavie Martin Brychta st.

Nejzbach je po šesti kolech na posledním místě bez jediného bodu. Po úvodní prohře 3:4 v Ústí nad Labem, prohrál doma 2:4 s Perštejnem, 4:6 v Liberci a doma 3:6 se Spartou. Se stejným skóre podlehl také dalšímu nováčkovi z Olomouce a sérii nezdarů završila domácí vysoká prohra 0:11 s Interobalem Plzeň. Nejlepším střelcem je se třemi brankami David Formáček. Největší osobností současného týmu je brankář Libor Gerčák, dlouholetý reprezentant, který v současnosti působí jako kustod národního týmu. Kromě brankářského umění umí také dobře rozehrávat, na svém kontě má už tři asistence.

Slávistům se minulý týden nevydařil podle představ. V Plzni prohráli 3:6 a v Chrudimi 1:10. Chuť si trochu spravili alespoň postupem do semifinále Poháru SFČR přes Flamengo Hradec Králové. Trenéru Zdeňkovi Slámovi chybí zraněný Jan Křemen, do hry nemohl naskočit ani Radim Záruba. Červenobílí se chtějí vrátit do pořádného tréninkového a zápasového rytmu.

Nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem je Matúš Ševčík, který má na svém kontě 6 branek a 6 asistencí. Čtyřikrát se trefil do soupeřovy sítě Antonín Hrdina. Do zápasů pravidelně naskakují mladí hráči, kteří přišli ze slávistické juniorky – Tomáš Kuchta už vstřelil své první dvě ligové branky, šanci dostávají také Lukáš Kuča a Filip Tilinger, své první minuty nasbíral také brankář Jan Kautský. Právě na mladých hráčích, kteří se představili už také v dresu reprezentační jedenadvacítky, bude chtít Slavia v budoucnu stavět.

Komentáře před zápasem:

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): „Rád bych, aby se tým v plné síle vrátil nejenom do tréninkového rytmu, ale také předvedl kompaktní, důrazný výkon v zápase. Hrajeme doma, chceme se prezentovat náročným způsobem hry, aktivním pojetím. Věřím, že se nám to proti Mýtu podaří.“

Michal Jiráský (Hráč Nejzbachu): "V pátek nás čeká zápas se Slavií. Bohužel vinou zranění, se sestava pořád mění a je neúplná. Všichni očekáváme konec velkých fotbalů, abychom se naplno mohli věnovat futsalu. V kompletní sestavě bychom se na Slavii mohli rvát o body, v tomto případě těžko říct."

SK Slavia Praha - 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto
7. kolo 1. Futsal ligy
Sportovní hala Eden, 20:00
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700