Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 17.10.2022

Po reprezentační pauze se znovu dostávají do akce také futsalisté Slavie. V úterý se představí v dohrávce 5. kola 1. Futsal ligy na palubovce vicemistra z Plzně. V minulé sezoně dokázali sešívaní na západě Čech zvítězit 5:4.

Poslední zápas na půdě Interobalu odehráli červenobílí v srpnu 2021 a svěřence Marka Kopeckého dokázali přehrát 5:4. Jednu z pěti slávistických branek zaznamenal také Zdeněk Sita, který je trenérům po vyléčení zranění opět k dispozici. Po odvetě v Edenu se naopak radovali hosté z výhry 4:1.

Nejlepším střelcem Slavie je Matúš Ševčík s pěti brankami a čtyřmi asistencemi, Jan Homola, Martin Brychta, Radim Záruba a Antonín Hrdina se trefili čtyřikrát. Nejlepším střelcem Interobalu je Michal Seidler se sedmi brankami, jeho reprezentační kolega Michal Holý jich má na kontě šest.

Utkání se hraje po reprezentační pauze, během které slávistické opory nastupovaly za národní týmy. Radim Záruba právě v Plzni odehrál zápas proti Arménii, Tomáš Kuchta, Zdeněk Sita, Jan Žežulka, Filip Tilinger a Tomáš Kuchta byli s U21 na turnaji v Chorvatsku, Matúš Ševčík si připsal další branku v dresu Slovenska, které porazilo 3:0 Lotyšsko a remizovalo 1:1 v Německu.

Do zápasu nezasáhne zraněný Jan Křemen, naopak po delší době je k dispozici uzdravený Zdeněk Sita. Výkop utkání v hale Lokomotiva je ve 20 hodin.

Komentáře před zápasem:

Zdeněk Sláma (trenér Slavie):
"V Plzni nás nečeká lehké utkání, nejenom proto, že nebylo úplně snadné se na něj připravit. Pauza byla dlouhá, řada našich hráčů byla na reprezentačních srazech, přesto pojedeme bojovat o výhru. Vezmu s sebou řadu mladých kluků, pro které to bude další skvělá zkušenost zahrát si proti týmu s mnoha reprezentanty. Určitě dostanou prostor na hřišti. Jsem rád, že už máme k dispozici uzdraveného Zdeňka Situ."

Lukáš Rešetár (kapitán Plzně): „Už mezi reprezentačními přestávkami jsme hráli těžký zápas, teď nás to čeká znovu. Musíme přepnout na ligu a dobře se na Slavii připravit. Hrajeme doma, takže ten cíl bude jasný. Chceme naplno bodovat a zůstat na špičce tabulky.“justify;">

SK Interobal Plzeň – SK Slavia Praha
ÚT 18.10. 20:00 | SH Lokomotiva

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700