Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 31.8.2022

Slávisté se poprvé v nové sezoně představí na domácí palubovce v pátek od 20 hodin, kdy v Edenu přivítají FTZS Liberec. Červenobílí mají co napravovat, v prvním kole nečekaně ztratili dva body, nyní budou chtít roli favorita potvrdit mnohem ráznějším způsobem.

Liberec vstoupil do ligy ve své hale proti vicemistrovi z Plzně. Interobalu podlehl vysoko 1:8. Jedinou libereckou branku vstřelil Marek Bína. Právě proti Plzni liberečtí v play-off zakončili minulou sezonu, když šli do play-off ze sedmého místa s 28 body. V sérii ale prohráli všechna tři utkání.

Sešivaní vyhráli obě vzájemná utkání v minulé sezoně. Střetnutí v Edenu v říjnu 2021 bylo dramatické až do samotného závěru, ve kterém v poslední minutě vystřelil tři body za vítězství 3:2 Radim Záruba. Televizní dohrávku na konci února tohoto roku slávisté v hale Dukly ovládli už v prvním poločase, kdy nastříleli pět branek. Nakonec si do hlavního města odvezli výhru 7:1.

Stejně jako Slavia, také Liberec zapracovává do svého týmu mladé hráče. Juniorka do 19 let vedená hráčem A týmu Alešem Benkem vyhrála v loňské sezoně v Edenu mistrovský titul, když v dramatickém semifinále zdolala právě Slavii vedenou kapitánem Janem Homolou.

Komentáře před zápasem:

Martin Brychta (Slavia):
„Zápas musíme od první vteřiny poctivě odmakat, vrátit se k tomu, co nás zdobilo na konci minulé sezony. Liberec se stále zlepšuje, ale my máme po prvním kole co napravovat. Chceme v domácí hale zvítězit.“

Karel Vrabec (trenér Liberce): “Viděli jsme, že Slavie ztratila body hned v úvodním kole proti nováčkovi soutěže. To nám dodává odvahu. Pojedeme do Prahy dobře namotivovaní a chceme přivést body.”

Výkop je v pátek 2. září 2022 ve 20 hodin v hale v Edenu.

Přijďte sešívané podpořit a fandit do hlediště!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700