Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 27.8.2022

Nová sezona začne pro slávistické futsalisty v neděli 28. srpna na palubovce v Kadani, kde hraje svá domácí utkání nováček soutěže Spartak Perštejn. Pro domácí to bude historická premiéra v nejvyšší soutěži, svůj první zápas na lavičce Slavie prožije také nový trenér Zdeněk Sláma.

Červenobílí začnou nový ročník 1. Futsal ligy s brankářem Janem Žežulkou, který se vrátil z hostování v Mělníce, a s kádrem, který kromě odchodu dvou makedonských hráčů nezaznamenal příliš mnoho změn. Slavia v generálce proti Plzni představila také několik nadějných mladých hráčů ze svého úspěšného týmu U19.

V Perštejně působí jako sportovní ředitel bývalý slávistický hráč a trenér David Filinger. Jako asistent trenéra Martina Brychty získal se Slavií bronzovou medaili, první v historii klubu, v sezóně 2015/2016. Poté vedl Gardenline Litoměřice a Svarog FC Teplice. Nyní působí jako sportovní ředitel našeho nedělního soupeře.

Ve slávistickém dresu v minulosti působila jedna z nových posil Daniel Klíma a také Jakub Kilián a trenér Nenad Veljkovič. Perštejn v létě přivedl několik zajímavých futsalových jmen – přišel bývalý reprezentant Michal Belej, Jan Baran a k futsalu se po působení ve fotbale vrací také bývalý člen národního týmu David Černý.

Výkop utkání je v neděli 28.8.2022 v 18 hodin ve sportovní hale v Kadani.

Komentáře před zápasem:

Jan Homola (kapitán Slavie): „Soupeř přivedl do svých řad hráče, kteří už mají s nejvyšší soutěži velké zkušenosti. Vytvořili zajímavý tým. Stále se ale musíme považovat za favorita utkání a do Kadaně si jedeme pro tři body.“

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "Očekávám hodně těžký zápas, Perštejn dost posílil a určitě to nebude nic jednoduchého, ale já se na to hrozně těším, kluci mají chuť, chtějí hrát, na zápas se také těší. Pokud předvedeme takový výkon jako v generálce, tak nemám žádné obavy. S Michalem Belejem jsme dlouho hráli spoustu let v reprezentaci, těším se, až se potkáme. Možná na chvíli i nastoupím, abychom si proti sobě zahráli."

Jiří Chmelan (Spartak Perštejn): "Na start 1.Futsal ligy se všichni těšíme, včetně našich skvělých fanoušků. Pro některé hráče to bude premiérové představení v nejvyšší futsalové soutěži a doufáme, že se nervozita neprojeví do výkonu. Letní příprava byla fyzicky náročná, ale věříme, že nás připravila na sezónu. Hned v prvním kole přijede pražská Slavia, takže většího lákadla pro fanoušky nemohlo být. Doufáme, že před zaplněnou halou podáme maximální výkon, který nám pomůže k dobrému výsledku."
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700