Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 11.3.2022

Slavia uzavře v pátek v Edenu základní část 1. Futsal ligy soubojem s Démony Česká Lípa. Výsledek zápasu už nic nezmění na tom, že červenobílí skončí na čtvrtém místě a utkají se v play-off se Spartou. Soupeři stále hrozí sestup.

O jedno místo lépe než v minulé sezoně skončí sešívaní po základní části. Svým soupeřům už nastříleli 101 branek a tuto bilanci budou chtít vylepšit i v posledním kole. Nejproduktivnějším hráčem je Igor Leovski s 9 góly a 14 asistencemi, Radim Záruba má 10 branek a 11 asistencí. Nejlepším střelcem je se 13 trefami Daniel, 11 oslavili přesnou trefu do sítě Homola, Jošt a Hrdina. Kromě Záruby má deset gólů také Křemen.

Česká Lípa je na 9. místě s 16 body. Sestup jí hrozí jen při shodě okolností – Žabiňští Vlci Brno by museli vyhrát derby a Sparta nevyhrát nad Ústím nad Labem. Této situaci se samozřejmě mohou vyhnout i bodovým ziskem proti Slavii. Démoni mají na svém kontě jen 5 výher. Nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem je Tomáš Fichtner.

Slavia v listopadu vyhrála v Lípě 9:0. Daniel nastřílel hattrick a první start, branku a asistenci si v tomto duelu připsal Matěj Habart. Také v minulé sezoně sešívaní brali tři body z obou vzájemných zápasů – v Lípě vyhráli 4:3 a doma 7:0.

Komentáře před zápasem:

Radim Záruba (hráč Slavie):
"Samozřejmě, že chceme vyhrát a nezkazit si před play-off náladu nějakým špatným výkonem. Hráči jsou v České Lípě dlouho spolu, jsou sehraní, nesmíme nic podcenit, proměňovat šance a dostat zápas co nejdřív pod kontrolu."

Karel Kruliš (trenér Démonů): "Na poslední zápas sezony se Slavií jedeme po minulém víkendu značně oslabeni. Kanonýr Bejda si přivodil zlomeninu ruky a při jeho dobré formě i v tomto věku bude chybět, dalším sádrovým mužem je Bialek, který má poraněný kotník. Ale nasadíme vše zdravé a pevně věřím, že se rozloučíme s letošním ročníkem slušným výkonem a soupeře potrápíme."

Utkání má výkop ve sportovní hale v Edenu ve 20 hodin.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700