Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 6.3.2022

V neděli bude ve sportovní hale Slavia dohráno od 19:30 hodin 16. kolo 1. Futsal ligy mezi Slavií a FK Chrudim. Utkání mělo původní termín v lednu, avšak bylo odloženo z důvodu rozsáhlé covidové pandemie ve slávistickém mužstvu. S ohledem na to, že termín utkání koliduje s fotbalovým derby SK Slavia - AC Sparta, chtěli sešívaní posunout výkop utkání o 45 minut. Chrudim však nesouhlasila.

Slávisté věří,že fanoušci si i tak cestu do haly najdou, a přijdou svůj tým povzbudit alespoň ve druhém poločasu utkání. Vstup se vstupenkou z derby bude zdarma. Standardní vstupné ve výši 50 KČ je jinak platné.

Utkání bude možné sledovat i na monitorech počítačů, na internetové televizní platformě TVCOM.cz. Slavia tímto přenosem rozjíždí pilotní projekt placených streamů. "Budeme chápat i negativní reakce na tento krok, avšak zároveň doufáme v pozitivní přijetí. Výtěžek z prodeje je plnohodnotně investován do chodu klubu, zaplacením streamu tak přispíváte na to, abyste mohli sledovat streamy v nejlepší možné kvalitě," řekl prezident klubu Daniel Kolman.

Slavia se s Chrudimí utkala už v této sezoně ve dvou soutěžních zápasech. 1. října 2021 zvítězil loňský vicemistr doma 6:0. 8.února 2022 vyhráli Chrudimští v Edenu také finále Poháru SFČR 6:2.

Komentáře před utkáním:

David Frič (trenér Slavie): "Proti Chrudimi nás čeká obrovský kontrast v tempu oproti pátečnímu zápasu, musíme se chytit v úvodu utkání, aby se nám nestalo to, co s Plzní a nemuseli jsme to celý zápas dohánět. Doufám, že jsme od finále poháru udělali nějaký progres v defenzivní činnosti a jsem zvědavý, jak se to proti Chrudimi projeví."

David Formáček (FK Chrudim): „V neděli jedeme na Slavii, kde nás čeká úplně jiný zápas než v Budějovicích. Musíme hrát od začátku s větším nasazením. Slavie hraje úplně jiný futsal, bude to více náročný zápas a uvidíme více šancí na obou stranách. Bude to náročné ale zvládneme to."
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700