Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 30.11.2021

V pátek se podruhé v této sezoně červenobílí vydají do Brna, tentokrát změří síly s Helasem. 19. října nad tímto soupeřem v domácí hale v Edenu vyhráli 5:0, vítězně vyšli také z posledního venkovního duelu s Davidem Cupákem a spol také v minulé sezoně v lednu tohoto roku, kdy brali tři body za vítězství 6:1.

Slávisté pojedou k zápasu jako čerství finalisté Poháru SFČR, když se jim historický postup podařilo zajistit v penaltovém rozstřelu proti Mělníku. V tabulce 1. Futsal ligy jsou svěřenci Davida Friče na čtvrtém místě s 25 body, mají na svém kontě osm vítězství, jednu remízu a tři prohry. Nejlepším střelcem je Radim Záruba s 8 brankami, už se na něj ale dotahuje Daniel se 7 a také Leovski, který jich má šest. Severomakedonský reprezentant se navíc trefil v posledních pěti utkáních a přidal i vítěznou branku v penaltovém rozstřelu v Poháru SFČR.

Helas je jen o příčku níže s 19 body s naprosto vyrovnanou bilancí 6-1-6. V posledním zápase brněnští futsalisté trochu nečekaně remizovali na jihu Čech s Dynamem PCO České Budějovice 5:5. Podle slov trenéra Tomáše Galii si ale vyhrát za svůj výkon nezasloužili. Nejepšími střelci jsou Ivan Šarközy a David Cupák se sedmi brankami. Jiří Mužík a Tomáš Paul jich nastříleli pět.

Komentáře před utkáním:

Jan Homola, kapitán Slavie, který v pátek zamíří do rodného kraje: "S Helasem jsou to vždy vyrovnaná utkání. Je to náš tradiční soupeř. Po těžce zvládnuté bitvě v semifinále poháru se plně připravujeme na zápas v Brně. Musíme se odrazit od poctivé defenzívy a plnění taktických pokynů. Věřím, že vyhrajeme a přivezeme si do Prahy další tři body do tabulky."

Helas Brno – SK Slavia Praha
Hala Vodova 19:30
1. Futsal liga, 14. kolo 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700