Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 11.11.2021

Slávisty v pátek čeká druhé utkání v tomto týdnu: po domácím vítězství v derby pocestují do České Lípy, kde změří síly s tradičním soupeřem - s místními Démony.

Svěřenci trenéra Davida Friče nasbírali za deset zápasů 22 bodů a poskočili na třetí místo tabulky. Své postavení budou určitě chtít potvrdit i v České Lípě. Od nepovedeného zápasu v Brně proti Žabinským Vlkům vyhráli sedm utkání za sebou, nastříleli v nich šedesát branek a inkasovali jich jen pět. Kromě postupu do semifinále Poháru SFČR, vyhráli čtyři zápasy v 1. Futsal lize. Mezi střelce se již také zapsal nejlepší kanonýr loňské základní části, který po trefě v Mělníce poslal míč do sítě také v derby. Kromě brankářů už vstřelili aspoň jednu branku všichni hráči. Střeleckou formu nabírá také Igor Leovski, který se trefil v posledních třech ligových utkáních.

Démoni měli v minulé sezoně obrovské problémy a zachránilo je jenom to, že se z 1. Futsal ligy nesestupovalo. Bez starostí nejsou svěřenci Karla Kruliše ani v této sezoně, i když už nasbírali devět bodů za vítězství na ŽV Brno, Mělníkem a Českými Budějovicemi. Nejlepším střelcem je Tomáš Fichtner se šesti brankami, pětkrát se trefili Milan Bialek a Ondřej Havrda.

Slavia naposledy hrála v České Lípě v únoru tohoto roku a vyhrála 4:3, když zvládla dramatický závěr, ve kterém Marek Karpiak chytil Fichtnerovi obrovskou šanci na vyrovnání. Branky vstřelili Zdeněk Sláma, Matúš Ševčík, David Jošt, čtvrtý gól byl vlastní. Červenobílí ovládli i poslední domácí zápas v Edenu, který se hrál v lednu. Zvítězili přesvědčivě 7:0.

Komentáře před utkáním:

Karel Kruliš (trenér FCD):
"Po Plzni přijíždí další těžký soupeř z top týmů a po výhře v derby budou nabuzení potvrdit vítězství. My i když jsme v Plzni ztratili našeho nejlepšího hráče Havrdu, který se zranil tak se pokusíme soupeře potrápit."

David Jošt (Slavia):
"Trenér mluvil o tom, že je to s námi někdy jako na horské dráze a střídáme dobré výkony se slabšími, je to možná tím, že máme přece jenom docela mladý tým. Věřím, že výhrou v derby jsme to zlomili a zápas v Lípě zvládneme. Musíme do něj jít plně koncentrovaní od samotného začátku a nepodcenit vůbec nic."

Výkop utkání je ve 20:30, domácí klub připravuje stream.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700