Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 8.11.2021

Nejprestižnější zápas základní částí 1. Futsal ligy čeká slávisty v úterý od 17 hodin v Edenu – změří síly s největším rivalem – AC Spartou Praha 17. Naposledy se oba týmy utkaly v minulé sezoně v dramatickém čtvrtfinále, ve kterém Slavia zvítězila 3:2 na zápasy.

Slavia půjde do domácího derby ze třetího místa s devatenácti body. Na svém kontě má šest vítězství, remízu s Teplicemi a dvě prohry z duelů v Chrudimi a v Brně proti Žabinským Vlkům. Právě od zaváhání v Brně sešívaní šestkrát zvítězili, nastříleli padesát sedm branek a inkasovali jen čtyřikrát. Postoupili do semifinále Poháru SFČR a vystoupali také tabulkou. Nejlepším střelcem je Radim Záruba s osmi brankami, pětkrát se trefil Jan Křemen. Nejvíce asistencí má na svém kontě Jan Homola společně právě s Křemenem – pět.

Sparta v této sezoně už čtyřikrát prohrála a na Slavii ztrácí čtyři body. Spartu porazila na její palubovce v Řepích Chrudim (8:2), Plzeň (5:2) a také ŽV Brno (4:3). Svěřenci Beniho Simitčiho neuspěli také v Teplicích (7:4). Nejlepším střelcem Sparty je se 14 brankami Lukáš Křivánek, který je aktuálně také nejlepším střelcem historie derby s devíti zásahy. Deset gólů vstřelil kolumbijský futsalista Angellot, který k nim přidal i devět asistencí.

Fanoušci mají jistě v živé paměti čtvrtfinálovou sérii mezi oběma rivaly z dubna tohoto roku, kterou unikátně zachytil dokument Totální derby. Slavia vyhrála první duel na Spartě 1:0, pak podlehla doma 4:5, třetí zápas rozhodly pro Spartu penalty (6:5), pak však dvakrát uspěli červenobílí, v Edenu 2:1 po prodloužení a rozhodující duel vyhráli 5:4.

Slavia srdečně zve do Edenu všechny své fanoušky, přijďte nás povzbudit a pomoci k důležitému vítězství!

Komentáře před zápasem:

David Frič (Slavia): „Naše výkony jsou někdy trochu nahoru dolů a pro mne je složité předvídat, jaký výkon předvedeme, je to někdy jako na horské dráze. Takže když to teď nebylo úplně ono, mohlo by to být v úterý dobré. Tým Sparty se hodně změnil, my zase hrajeme trochu jinak, obměnili jsme náš styl. Bude to proto jiný zápas než ty v posledním čtvrtfinále. S čím budu spokojený? Když vyhrajeme. Nejdůležitější budou tentokrát tři body.“

Beni Simitči (Sparta): „Na papíře před derby může být favoritem kdokoliv, realita pak na hřišti bývá jiná. Nebudu alibisticky říkat, že nám bude chybět tenhle nebo tamten, jde o derby, a to pochopitelně chci vyhrát za každou cenu! Sparta má jen jeden cíl, a to je ukončit každý zápas výhrou. Bude rozhodovat motivace a bojovnost na hřišti, pokud kluci budou hrát a dají do toho všechno jako proti Mělníku, rozhodně nemám obavy.“

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 17
Úterý 9.11, 17:00
Sportovní hala Slavia
ČT Sport
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700