Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík st.   Vloženo dne: 4.11.2021

Před úterním televizním derby v Edenu odehrají slávisté ještě páteční zápas 1. Futsal ligy – doma budou hostit Rapid Ústí nad Labem. Loňského nováčka nedokázali sešívaní ani v jednom z duelů porazit – nejprve s ním v divokém zápase remizovali 8:8 na severu Čech a remízou skončilo i únorové měření sil v Edenu – 5:5.

Slavia půjde do utkání s pěti výhrami v zádech, kromě bezproblémové cesty do semifinále Poháru SFČR si připsali svěřenci Davida Friče tři body po zápasech s Helasem, Českými Budějovicemi i Mělníkem. Inkasovali jen tři branky, gólů nastříleli padesát dva. Přesto je stále trápí proměňování šancí, díky tomu si zkomplikovali zejména závěr duelu proti Olympiku. Nejproduktivnějším hráčem je reprezentant Radim Záruba, který vstřelil 7 gólů, po čtyřech úspěšných zásazích mají Jan Křemen a Daniel. Slavia je na čtvrtém místě tabulky s šestnácti body.

Rapid Ústí nad Labem je na deváté příčce s devíti body. Dokázal doma porazit Českou Lípu (2:1), Budějovice (4:2) a vyhrát v Brně nad Žabinskými Vlky (4:1). Nejlepšími střelci jsou se třemi brankami Václav Koc a Jiří Zápotocký, mezi střelce se už ale také zapsaly všechny tři brazilské posily.

Komentáře před utkáním:

Jan Křemen (hráč SK Slavia): "S Ústím nemáme moc krásnou bilanci, takže to budeme chtít napravit a zvítězit. Potýkáme se trochu s koncovkou, ale věřím, že to už obrátilo k lepšímu a že se tentokrát vyhneme i dramatické koncovce utkání a naladíme se dobře na blížící se derby."

Tomáš Mrázek (Rapid): "Slavia nám má určitě co vracet vzhledem ke vzájemným výsledkům v loňské sezóně. Zápasy proti týmům z TOP5 jsou vždy svátkem. Nejdeme však utkání jenom odehrát, věřím, že se vybičujeme k maximálnímu výkonu a Slavii znepříjemníme roli jasného favorita utkání."

Výkop utkání je ve 20 hodin.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700